Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


MCP-delegatie bracht bezoek aan Wakay

Paramaribo - Op zaterdag 7 februari jl. heeft een delegatie van MCP een werkbezoek gebracht aan Wakay. Het doel van dit bezoek was na te gaan wat de stand van zaken is te Wakay en ook om enkele noodzakelijke onderdelen w.o. vetkoord over te brengen.

Foto: Een beeld van het legendarische pompgemaal te Wakay anno 2004

De delegatie bestond uit de heren Richenel Small, secretaris van de Raad van MCP beheer, Hendrie Karijoikromo, coördinator MCP Nickerie en Soedjat Dipoikromo van het ADRON. Direct na aankomst te Wakay bleek dat alle drie hoofdmotoren in bedrijf waren. De overgebrachte onderdelen (meters) werden direct op de grote STORK motoren geplaatst. Het vetkoord was noodzakelijk om de lekkage bij de pompen weg te werken, omdat anders de kelder van het pomphuis onder water zou komen te liggen.

Ter plaatse is ook met een geïmproviseerde (maai)balk een deel van het terrein ontdaan van hoog wied. Volgens de leiding van MCP is het water in het kanaal behoorlijk gestegen, maar zorgen enkele verstoppingen voor een trage doorstroom. Toch is het water op verschillende plaatsen reeds boven het maaiveld gestegen. Daar klachten MCP hadden bereikt dat personen die perceel langs het MCP-kanaal hebben hun kokers open hadden laten staan, werd ook een inspectie gedaan. Hierbij is gebleken dat de klachten ongegrond zijn. Met de middelen die ter beschikking waren is gepoogd een deel van het drijvend gras los te maken.

De komende week zal worden nagegaan of deze werkzaamheden kunnen worden voortgezet, teneinde irrigatiewater te garanderen. Gebleken is dat een groot aantal boeren nog bezig is te pompen, hetgeen niet nodig is, omdat de pompen te Wakay zullen blijven draaien. De raad van MCP doet mede namens de directie een beroep op de boeren om verantwoordelijk om te gaan met het dure water. Boeren die niet hebben ingezaaid dienen de kokers van hun percelen gesloten te houden, zodat het water niet onnodig rechtstreeks naar loze leidingen gaat.

 

Bron:  Dagblad Suriname, 11-2-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics