Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Interpol zoekt drugsverdachte Hira

PARAMARIBO — Op verzoek van de Justitiële Dienst van het Korps Politie Suriname is enkele weken geleden door Interpol een internationale signalering gelanceerd tegen Maratakka-drugsverdachte Pritam Hira. Dit houdt in dat elk politiekorps in de wereld naar hem uitkijkt en hem zal aanhouden wanneer hij ergens opduikt. De politie meldt dat in een persbericht en spreekt berichten in de media tegen als zou er geen internationale opsporing van deze verdachte zijn gelast. Enkele weken geleden zei vice-president Jules Ajodhia desgevraagd aan journalisten dat zodra de tijd rijp was justitie een dergelijke opsporing zou inzetten.

Politiewoordvoerder Ronald Gajadhar zegt in het communique dat het geen gebruik is dat ruchtbaarheid wordt gegeven aan deze "confidentiële opsporingsmethode" van de Internationale Politie Organisatie (Interpol). Vandaar dat dit niet in een eerder stadium is bekendgemaakt en vooral in het belang van het onderzoek. De politie zegt niets aan het toeval te willen overlaten om klaarheid te brengen in de Maratakka-drugszaak.

Begin november vorig jaar onderschepte een eenheid van leger en politie 341 kilo cocaïne op een houtconcessie in het Maratakka-gebied (Nickerie). Ook werden twee Cesna-vliegtuigen geconfisqueerd alsmede een hoeveelheid vliegtuigbrandstof. De ondernemer Pritam Hira die als hoofdverdachte wordt aangemerkt, nam de benen voordat justitie erin slaagde hem te grijpen. Justitie vermoedt dat hij naar Guyana is uitgeweken en mogelijk verder is getrokken naar een van de eilanden in de regio. Een aantal verdachten die bij deze drugszaak werd aangehouden, is inmiddels in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris, omdat hun betrokkenheid niet is bewezen.

Bron:  de Ware Tijd, 18-02-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics