Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Nog geen sterke boerenorganisatie in Nickerie

Beta Debidien

De waarnemend president Jules Ajodhia legt rijstboeren op het districtscommissariaat in het district Nickerie uit een goede en sterke boerenorganisaties te vormen, om zaken gerealiseerd te krijgen voor de rijstsector.-.NIEUW NICKERIE — Er is nog steeds geen goeie en sterke boerenorganisatie aanwezig in het district Nickerie waardoor zaken niet gerealiseerd kunnen worden. Niet alle neuzen van de verschillende boerenorganisaties in het district wijzen in dezelfde richting.

Dit zei waarnemend president Jules Ajodhia bij zijn recente bezoek afgelopen vrijdag aan het rijstdistrict. Hij riep de rijstboeren op een stevige boerenorganisatie te gaan vormen om zaken gerealiseerd te krijgen voor de rijstsector. Een van de vereisten om de 9,2 miljoen euro dat geschonken is door de EU ter gezondmaking van de rijstsector in Suriname, los te krijgen is dat de boeren zich beter moeten gaan organiseren, wat tot nu niet het geval is merkte de waarnemend president op. Deze schenking biedt een gouden kans voor de boeren in Suriname om de rijstsector gezond te maken en "dat moet met beide handen aangegrepen worden, want als we deze kans missen gaan de internationale donoren hun rug keren tegen ons land", aldus vice-president Ajodhia.

Parlementariër Carmelita Ferreira (NF/NPS) deed ook een beroep op alle boerenorganisaties een eenheid te vormen om oplossingen zoeken voor de rijssector in Nickerie. Voor haar is het belangrijk dat de regering zich steeds inzet om oplossingen te brengen in deze sector, maar zolang er geen eenheid is onder de boeren zal nooit het doel bereikt worden. Volgens de volksvertegenwoordiger heeft minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw, Veeteelt en Visserij bij zijn verschillende bezoeken aan het district de boeren vaker erop gewezen zich te bundelen en een sterke organisatie te vormen. Als de Surinaamse Padie Boeren Associatie, SPBA, die organisatie wordt, wat beoogd wordt door de regering, denkt Ferreira dat deze boerenorganisatie samen met de regering in staat zal zijn de problemen in de rijstsector voor altijd op te lossen. Zij vindt het jammer dat momenteel de meningen van de verschillende organisaties verdeeld zijn, waardoor de boeren eronder lijden

Ferreira drong er bij de boerenorganisaties op aan voorwaarden te scheppen zodat de middelen loskomen ter gezondmaking van de sector in Suriname.

Bron:
, 24-2 -2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics