Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


KLM accommodeert Green Adventures Suriname

Toon Heylen

De brochure van Green Adventures SurinamePARAMARIBO — Reisorganisatie Green Adventures Suriname heeft een overeenkomst met KLM gesloten om het voor de reizigers eenvoudiger te maken een tour door het binnenland te boeken.

De vlucht vanuit Nederland kan door de deal in combinatie met de tour geboekt worden. "We zijn erg blij met het vertrouwen dat KLM ons geeft. Zo wordt het voor onze klanten veel makkelijker een tour te boeken. Zij hebben graag dat alles al voor ze geregeld wordt, wanneer ze te Schiphol op het vliegtuig stappen. De volledige boeking gebeurt dus in Nederland en daar krijgen de mensen alle informatie die ze nodig hebben", zegt Boike Tojo, directeur/eigenaar van ‘Mena-eng reizen’, waaronder Green Adventures Suriname valt. Om de klant vanuit die afstand te bedienen, heeft de reisorganisatie een brochure ontworpen, waarin alle tour-producten worden belicht.

Green Adventures Suriname is een reisorganisatie die zich specifiek op Nederlandse en Belgische toeristen richt om hen het Surinaamse binnenland te laten ontdekken. De reisorganisatie is twee jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen de lokale touroperator Mena-eng, waarvan Tojo directeur is, en het Nederlandse Suriname Holidays. Door tours met gidsen die zelf uit het binnenland afkomstig zijn, wil Mena-eng toeristen een avontuurlijke en persoonlijke kennismaking met de Surinaamse natuur en traditionele bevolking aanbieden.

Mena-eng is Paramaccaans voor ‘voorzichtig ermee’ en dit is meteen de lijfspreuk van de organisatie. "We proberen de toeristen duidelijk te maken hoe kostbaar de natuur en de traditionele culturen zijn en dat die gekoesterd moeten worden", zegt Tojo.

Green Adventures Suriname heeft een programma van twaalf verschillende tours, gaande van vierdaagse trips tot zestiendaagse rondreizen waarin haast het hele land aan bod komt. De organisatie kiest bewust voor actieve tochten, waarbij de toeristen vaak zelf hun kamp moeten bouwen en voedsel gaan zoeken, en waarin contact met de traditionele culturen niet mag ontbreken.

Goede samenwerking Gum-Air

Om de binnenlandse tours uit te voeren is de reisorganisatie ook afhankelijk van de binnenlandse vliegmaatschappijen, waaronder de SLM en Gum-Air. Tojo betreurt het dat in een reactie van hem op de stopzetting van de binnenlandse vluchten door SLM in het artikel Stopzetting lijndienstvluchten SLM funest, zijn woorden anders zijn opgevat door de directie van Gum-Air. Tojo had aangegeven dat door verhoging van de vliegtarieven, hij genoodzaakt was zijn prijzen te herzien en dit de klant in rekening te moeten brengen, terwijl hij op jaarbasis werkt en zijn tarievenlijst opstelt en de klanten voorhoudt.

Volgens Tojo is het niet zo dat hij de media opzocht om zich te beklagen, maar hij zegt dat de journalist hem benaderde voor een reactie op de verhoging en dat heeft hij bevestigd. "Waarom zou ik iemand met wie ik een goede relatie onderhoud zwart maken, terwijl dat in mijn nadeel kan uitvallen? Ik kan met de leiding altijd een betalingsregeling treffen wanneer ik niet in staat ben direct of alles te betalen. Waarom zou ik dan de intentie hebben om hem in een kwaad daglicht te stellen?", vraagt hij zich af. Hij betreurt het dat zaken zo zijn gegaan, maar gelooft dat de zaak goed komt.

Bron:
, 26-2 -2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics