Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Zwaluw in finaleronde

Verder: WSB gaat sportcomplexen in Wageningen opknappen

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Zwaluw heeft zich geplaatst voor de finaleronde van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB). In zijn laatste wedstrijd in groep B werd uitgehaald naar Robinhood, dat met 4-1 klop kreeg. Bij de rust nam Zwaluw al een 3-1 voorsprong. Henk Godliep, Melvin Blackman, Edmund Dipowirono en Kenneth Young waren de doelpuntenmakers bij de winnaar, terwijl Remie Mahabier, de nieuwe aanwinst van Robinhood, de eer redde voor zijn vereniging.

Zwaluw is uitgespeeld en heeft vijftien punten uit zeven wedstrijden en Robinhood blijft steken op dertien punten uit zes. In deze groep maakt Zeedijk met tien punten uit vijf wedstrijden de grootste kans voor een finaleplaats.

In groep A trok de wedstrijd De Ster tegen de Politie Sportvereniging (PSV) alle aandacht. De Ster die sterker uit de bus kwam, won ook verdiend met 2-0. Twee jeugdige spelers zorgden voor de doelpunten, namelijk Derrel King in de 45ste minuut en Lorenzo Groenefelt in de 77ste minuut. Door winst heeft De Ster nu dertien punten uit zes wedstrijden en heeft tevens alle kansen behouden om zich te plaatsen voor de finaleronde.

In deze groep heeft Atlantic zich al geplaatst. De Ster, PSV en Santos hebben elk nog één wedstrijd te spelen. PSV en Santos hebben elk tien punten. Van beide groepen plaatsen de nummers 1 tot en met 3 zich voor de finaleronde.

In de eersteklasse was Sidoredjo met 5-2 te sterk voor Eekta. Awinash Raghoenanan scoorde beide doelpunten van Eekta. Pariman Kartopawiro (2), Adrian Wirosemito, Albertino Wirjotaroeno en Henry Pawiroredjo waren de scorers bij Sidoredjo.-.


WSB gaat sportcomplexen in Wageningen opknappen

WAGENINGEN — De Wageningen Sportbond (WSB) werkt ernaar om de sportcomplexen in Wageningen op te knappen zodat de gemeenschap ervan gebruik kan maken, zegt voorzitter Franklin van Wind van de WSB desgevraagd aan dWT. De WSB heeft het sportgebeuren binnen Wageningen in 1982 onder zijn beheer gekregen. Volgens Van Wind was onder het toenmalige bestuur het verval van de verschillende sportcomplexen in Wageningen duidelijk te merken.

In 1997 trad het bestuur onder leiding van Stanley Benschop aan bij de WSB. Dit bestuur heeft geprobeerd het sportgebeuren binnen Wageningen op peil te brengen, maar door de slechte economische situatie in het land kon niet veel gedaan worden aan de sportcomplexen. "De particuliere sector kon ook niet veel bijdragen om het sportgebeuren binnen Wageningen weer uit de grond te krijgen", zegt Van Wind. "Het zwembad dat sedert 1995 stil kwam te liggen is sterk in verval geraakt. Vanwege de huidige situatie op Wageningen kan het bad niet opgestart worden, omdat de mensen niet in staat zijn voldoende ondersteuning te geven."

Van Wind zegt dat de Stichting Machinale Landbouw (SML) mankracht ter beschikking gesteld heeft om de herstelwerkzaamheden te laten uitvoeren, maar het bestuur is nog steeds op zoek naar middelen.

De WSB-voorzitter zegt dat zijn bestuur er alles aan doet om het zwembad en het Masanga-gebouw te herstellen ten behoeve van de gemeenschap. De middelen worden gevraagd via de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in relatie met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de vrienden van Suriname in Nederland.

Met Will van Rhee, de ambassadeur van de KNVB, heeft de WSB heel goede afspraken lopen, zegt Van Wind, die eraan toevoegt dat de projecten en begrotingen al zijn ingediend om de middelen vrij te krijgen. "In Suriname heeft de donor drie bonden al geholpen die echter nog verantwoording moeten afleggen voor de verkregen gelden", zegt Van Wind. "Zolang dat niet gebeurd is, gaan de andere bonden niet in aanmerking komen voor financiën." Momenteel zijn de WSB, de Coronie Sportbond en de Albina Sportbond in de startblokken om geholpen te worden in de renovatie van hun sportcomplexen.

De WSB heeft van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie via Stichting Sahara de toezegging gehad voor een bedrag groot 5.000 euro om Masanga te renoveren. Dit bedrag noemde van Wind een druppel op een gloeiende plaat. "We kunnen hiermee slechts de hoofd noodzakelijke reparaties plegen."

 
Bron:
,  03-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics