Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


OW pakt ontwatering Nursery-gebied Nickerie aan

door Beta Debidien

Foto: Districtscommissaris Hardeo Ramadhin en hoofd van de Civiel Technische Afdeling van het commissariaat, Soebhas Jairam, krijgen uitleg van projectleider Gert Roza over de werkzaamheden ter vervanging van de duikers bij de Nursery-sluis.-.NIEUW NICKERIE — Het Ministerie van Openbare Werken (OW), sectie Nickerie, is bezig de ontwatering van het Nursery-gebied aan te pakken en daarbij het weggedeelte bij de sluis te herstellen. Het Nursery-gebied beslaat een oppervlakte van ongeveer 900 hectaren en loopt bij hoge waterstanden in de Nickerierivier vaak onder water. De bewoners hebben zich al eerder bij verschillende instanties in het district Nickerie erover beklaagd dat ze last ondervinden van het rivierwater, dat op een of ander manier het gebied binnendringt.

Door bodemerosie bij de Nursery-sluis zijn enorme verzakkingen in het wegdek ontstaan, die een groot gevaar voor de vele weggebruikers van de oostelijke polders vormen. De herstelwerkzaamheden zijn gisteren door de aannemingsmaatschappij Baitalie NV aangevangen en zullen volgens overeenkomst vrijdag opgeleverd worden.

Districtscommissaris Hardeo Ramadhin die zich persoonlijk bij de sluis oriënteerde, heeft de bewoners opgeroepen hun medewerking te verlenen zodat het werk op de daarvoor afgesproken tijd opgeleverd kan worden. Hij heeft een beroep op de weggebruikers gedaan er begrip voor op te brengen dat de weg gedurende de vier werkdagen noodzakelijkerwijs gesloten zal zijn voor alle voertuigen op meer dan twee wielen. Alleen voetgangers, fietsers en bromfietsers zullen via een speciaal aangelegde dam door mogen rijden naar Nieuw Nickerie en omgekeerd. De autobestuurders moeten, om het centrum van Nickerie te bereiken, een andere route kiezen. Ramadhin hoopt dat met het herstel van de infrastructuur de basis gelegd wordt voor de verdere ontwikkeling van het Nursery-gebied.

De werkzaamheden zijn goed voorbereid, zegt projectleider Gert Roza. Er is een dam ontworpen om het rivierwater tegen te houden waardoor het werk ongehinderd kan worden uitgevoerd. Andere voorzieningen zijn reeds getroffen. Er zijn bouwkuipen gemaakt waar het betonwerk zal plaats vinden. De oude duikers zullen vervangen worden met twee speciaal daarvoor ontworpen stalen duikers. Aan de rivierzijde wordt een automatische klep geplaatst. Met de uitvoering van dit project is een bedrag van ongeveer 450.000 Surinaamse dollar gemoeid.

Bron:
,  18-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics