Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Regering moet met schuldeisers SML praten

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De regering moet eerst met alle schuldeisers van de Stichting Machinale Landbouw (SML) praten, alvorens over te gaan tot het privatiseren van het bedrijf. De regering heeft het recht niet om dit besluit te nemen, omdat Wageningen natuurlijk aan de schuldeisers toebehoort, zegt industrieel Imro Manglie desgevraagd aan dWT.

Volgens de grootlandbouwer die tot een van de schuldeisers behoort, heeft de regering niet het recht om te praten over privatisering van Wageningen." De regering moet geen domme dingen gaan doen, door het bedrijf te verdelen in kavels van 25 hectaren", vindt Manglie, maar moet de gemeenschap eerlijk gaan vertellen wat zich heeft afgespeeld in Wageningen. Momenteel bereidt Manglie zich voor op een persconferentie een dezer dagen, waar hij alles uit de doeken zal doen over hetgeen zich heeft afgespeeld in Wageningen.

Manglie is van mening dat als hij een lening bij de bank zou nemen en een stuk terrein als dekking zou stellen, dat stuk terrein als het ware aan de bank zou toebehoren, totdat de schuld afbetaald was. Claas Polstra, ex- onder directeur van de SML, deelt dezelfde mening als de heer Manglie. Hij is voorstander van het privatiseren van het bedrijf door de regering, maar dat moet niet op deze manier plaatsvinden. Polstra wilde niet aangeven welk model van privatisering hij ziet voor het bedrijf. Belangrijk vindt hij dat de regering in een eerder stadium met alle schuldeisers had moeten praten. Het bedrag dat hij van de Stichting Machinale Landbouw moet krijgen loopt in de miljoenen SRD, zegt de schuldeiser. In de periode 1993 tot 1997 heeft de heer Polstra als onder directeur gediend bij de SML. Polstra moet zijn achterstallig salaris ontvangen, met een dwangsom van SRD 2000 per dag, ingaande 1 december 1999.Hij hoopt dat de regering spoedig het besluit neemt om de schuldeisers uit te nodigen voor een gesprek, om te komen tot een regeling hoe de schulden betaald zullen worden.

Bron:
,  26-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics