Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Project aanleg infrastructuur Zwembad-gebied opgeleverd

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De ongeveer 200 gezinnen van de mr J. van Pettenpolder, het zogenoemde Zwembad-gebied, zijn na zeven jaar wachten, aangesloten op het electriciteitsnet. Ook zijn de wegen in dat gebied voorzien van een schelplaag. Deze werken maken deel uit van het project aanleg infrastructuur Zwembad-gebied.

Parlementariėr Carmelita Ferreira (NF/NPS) is de motor achter dit project dat op 12 januari 2001 officieel van start is gegaan. De eerste aanzet was echter op een vergadering in juni 1997. De gemeenschap was op die bijeenkomst op de hoogte gesteld van de mogelijkheden die de Europese Unie te bieden had om de slechte leefomstandigheden van de mensen te verbeteren. Er was hun ook voorgehouden dat burgerparticipatie een vereiste was, als ze hun gebied tot ontwikkeling wilden brengen. De regeringswisseling in 2000, zette het project op hold.

Het Bureau Microprojecten waar het projectdossier van het Zwembad-gebied was ingediend werd in 2001 weer actief. Na instemming van de bewoners, werd het project weer opgestart. Volgens Ferreira was het geen gemakkelijke start. Een samenleving van verschillende culturen kwam bijeen om het beoogde doel te realiseren. Ondanks politieke invloeden en tegenwerking van sommige overheidsfunctionarissen, is het project gerealiseerd, zegt de parlementariėr.

Dit is het enige infrastructurele project dat het Bureau Microprojecten heeft uitgevoerd. Volgens voorzitter Marsimin Karioredjo van de werkgroep Harmonie is een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan. In 1996 bundelden de buurtbewoners zich in de werkgroep Harmonie om zaken in hun woongebied aan te pakken. De fondsen van het project komen van het Bureau Microprojecten. De technische hulp komt van de Ministeries Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken. Karioredjo hoopt dat binnen niet al te lange tijd ook andere nutsvoorzieningen bereikbaar zijn voor de gemeenschap van het Zwembad-gebied.

Bron:
,  -2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics