Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


LVV wil centrum voor visserij in Nickerie

door Beta Debidien

Minister Geetapersad Gangaram Panday in gesprek met een van de investeerders op de aanmeersteiger van het Mini Visserij Centrum te Zeedijk. Twee investeerders hebben zich aangemeld bij de regering om het centrum te restaureren.-.NIEUW NICKERIE — Minister Geetapersad Gangaram Panday van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft afgelopen maandag een bezoek gebracht aan het Mini Visserij Centrum te Zeedijk in het district Nickerie. De bewindsman bekeek daarbij de mogelijkheden om het centrum weer op te starten, zodat de visserijsector in Nickerie een sterkere plaats kan innemen. Deze sector heeft in de afgelopen periode een wezenlijke bijdrage geleverd aan de economie van het land.

Volgens de LVV-minister heeft de regering zelf geen middelen om investeringen te doen, maar zij wil de particuliere sector erbij betrekken om het centrum nieuw leven inblazen. De minister streeft ernaar het doel dit jaar nog te realiseren, opdat alvast delen van het mini-centrum gebruikt kunnen worden.

Het Mini Visserij Centrum te Zeedijk werd in 1991 opgezet met middelen van het Europese Ontwikkelingsfonds voor een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen Nederlandse gulden. Er werd een ijsfabriek, alsmede koelfaciliteiten opgezet met als doel zowel de lokale vissers als die uit het buurland Guyana van ijs te voorzien. De vissers hadden daarbij ook de gelegenheid hun visvangsten tegen een redelijk betaling in de koelcellen op te slaan om verder te verhandelen. Het centrum te Zeedijk heeft tot 1996 goed gefunctioneerd en raakte daarna sterk in verval. In dezelfde periode werd door tot nu toe onbekende personen alles leeggeroofd.

De minister heeft ter plaatste met twee investeerders gesprekken gevoerd, waarbij werd geconstateerd dat ook de aanmeersteiger sterk verwaarloosd is en gerestaureerd moet worden. De investeerders verschaffen tegen eind april meer duidelijkheid over hoe zij verder willen met het visserijcentrum.

Eenzelfde aanpak wil de minister hanteren bij het slachthuis van Nickerie. Gangaram Panday heeft aangegeven dat de regering geen geld heeft om het slachthuis te restaureren en wil daarom ook daarbij investeerders aantrekken.

 
Bron:
,  31-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics