Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Uniformiteit rijexamens Nickerie en Paramaribo

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De politie van Nickerie wil de rijexamens van de afdeling Verkeer op één lijn brengen met die van Paramaribo. Om dat doel te realiseren heeft de politie software nodig om in verbinding te kunnen staan met de afdeling in Paramaribo, aldus gewestelijk politiecommandant Elfried Metroos. Op die manier zal de politie van Nickerie in staat zijn zelf afrijdata te verstrekken aan kandidaten. Deze data worden momenteel op de afdeling in Paramaribo verstrekt. Onlangs vertoefde een delegatie van de afdeling Verkeer in het district om gesprekken te voeren met de Nickeriaanse afdeling.

In de afgelopen periode zijn vier lokale politieambtenaren getraind in Paramaribo om ingezet te worden in Nickerie, zodat de rijexamens nu op toerbeurt worden afgenomen. Metroos wil zo’n situatie ook bij de afdeling Verkeer realiseren. Volgens de politiecommandant is daarnaast ook gesproken over hoe de keuring van voertuigen sneller en efficiënter plaats kan vinden. Een selectie van het personeel zal een training gaan volgen in Paramaribo en deze personen worden daarna ingezet bij de keuringsdienst.

De politie zal de komende dagen actievoeren tegen overtreders. Er zal streng gelet worden op zaken als het rijden met getinte ruiten. Metroos merkte op dat het rijgedrag van autobestuurders veel te wensen overlaat. Het is bij de politie bekend welke groepen zich schuldig maken aan deze praktijken. Een ander verschijnsel dat de commandant heeft waargenomen is dat in de buurt van het crematieoord aan de Corantijnrivier autowedstrijden georganiseerd worden. Vooral op de zondag komen deze mensen bij elkaar, waarbij de Soekhoeweg gedeeltelijk wordt afgesloten om de wedstrijden te houden. Metroos denkt niet dat deze personen een vergunning hebben van de districtscommissaris om autowedstrijden te organiseren. De politie zal harde maatregelen treffen. Tevens ligt het in de bedoeling om in de nachtelijke uren acties houden, waarbij gelet zal worden op de verlichting van de voertuigen. Het komt veel voor dat autobestuurders met verblindende verlichting rijden. Deze overtreders kunnen op een boete rekenen, zegt Metroos.

Bron:
,  31-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics