Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Belastingdirecteur bezoekt Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Directeur Roy May van de dienst Directe Belastingen heeft in het afgelopen weekend met twee buitenlandse douanefunctionarissen Hans van Bodegraven, directeur Wetgeving Douane in Nederland, en Rosenda, hoofd Inspectie van de Antilliaanse douane, een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie. Het doel van dit bezoek was om de twee te informeren over de ontwikkelingen bij de diensten in Nickerie. Beide heren waren in Suriname in verband de onderhandelingen over een douaneovereenkomst. Afgelopen donderdag is die getekend.

De belastingdirecteur heeft goede gesprekken gevoerd met het bedrijfsleven en de overheid. Hij heeft daarnaast ook de diensten bezocht die rechtreeks onder de belastingdienst vallen. Met betrekking tot de douane merkte May op dat de afgelopen periode heel wat veranderingen zijn doorgevoerd, waardoor processen beter lopen dan voorheen. Bij de inspectie Directe Belastingen was een grote toeloop van mensen die zich aanmeldden bij de dienst in het kader van de landelijke Non Compliance-actie die momenteel loopt. Deze actie is volgens May in Nickerie goed verlopen. De belastingdienst zal eraan werken om de komende dagen de kantoren langer openen. In het kader van de Self Assessment System-campagne wordt de gemeenschap in de gelegenheid gesteld haar belastingverplichtingen na te komen.

Om de diensten beter te laten functioneren, moeten heel wat zaken in het district worden aangepakt. Het personeel moet vooral betere huisvesting en goed meubilair krijgen. Er is op de afdeling een nieuwe server geplaatst voor online contact met Paramaribo, zodat het personeel in Nickerie beter in staat is de gegevens in te voeren. Met de diensthoofden, zowel die van de douane als die van de inspectie Directe Belastingen heeft de directeur afspraken gemaakt om in de komende maanden een aantal materiële zaken in orde te maken, zodat men in een prettige omgeving zijn werk kan doen. Hij verwacht dat de dienst aan de gemeenschap een goede service kan bieden. Ook zal de controle in het veld verder opgevoerd worden, zodanig het niet zo is dat bepaalde mensen wel belasting betalen en anderen niet. "Wij moeten allemaal als burgers van het land onze verplichtingen jegens de Staat Suriname nakomen," aldus Roy May tegenover dWT.

Bron:
,  01-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics