Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Stichting Nehemia streeft naar eigen tehuis

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Stichting Nehemia wil in verband met haar twintigjarig bestaan op 13 september aanstaande, een eigen terrein hebben om een kindertehuis op te zetten in Suriname. De stichting die voorheen in het district Para gevestigd was, verhuisde vanwege bijzondere problemen in 1998 naar Ingi Kondre in het district Coronie. Momenteel biedt Stichting Nehemia daar onderdak aan tien kinderen uit alle bevolkingsgroepen die allemaal op de school zitten in Coronie. De kinderen worden tijdens hun verblijf in het tehuis begeleid, zodat ze als goeie burgers terug kunnen komen in de gemeenschap om het land te helpen opbouwen, zegt beheerder Alfred Lieveld tegenover dWT.

Het initiatief om een kindertehuis twintig jaar geleden op te starten kwam van het echtpaar Alfred en Elizabeth Lieveld. Bij de start heeft het echtpaar geprobeerd op een en ander manier meer dan dertig kinderen uit de gemeenschap op te vangen in een tehuis. Lieveld vindt het jammer dat de stichting niet erin geslaagd is aan een eigen terrein te komen, ondanks de vele aanvragen die gedaan zijn via de verschillende overheidsinstanties.

In gesprek met dWT vertelt Lieveld dat Stichting Nehemia in het district Coronie met enorm veel problemen te kampen heeft. In de afgelopen periode is het perceel van het tehuis drie keer onder water gelopen, waardoor de stichting enorm veel schade heeft geleden. Een keer tijdens de grote regentijd en twee andere keren als gevolg van een breuk in de dam. Lieveld is momenteel bezig andere alternatieven te zoeken om aan een perceel te komen. Hij wil zich graag in of rondom Paramaribo vestigen, zodat er voor de kinderen meer mogelijkheden en voordelen zijn.

Een ander groot probleem ligt op het financiële vlak. Alle onkosten van de stichting worden momenteel betaald van de salarissen van het echtpaar Lieveld. Daarnaast zijn er vrienden die in de vorm van donaties schenkingen doen aan Nehemia. Van enkele mensen uit het district Nickerie krijgt de stichting rijst en andere goederen. De stichting is nu op zoek naar een echtpaar dat in staat zal zijn het werk van de Lievelds voort te zetten. Vanwege de ziekte van zijn vrouw kan Lieveld het werk niet meer aan, maar hij zal als initiatiefnemer alles in het werk stellen om aan een eigen terrein te komen. Hij benadrukte dat zijn enige wens is een eigen terrein te hebben om met behulp van donoren een kindertehuis op te zetten in Suriname.

Bron:
,  15-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics