Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


LVV-minister sprak met Nickeriaanse vissers

door Beta Debidien

Minister Geetapersad Gangaram Panday van LVV in gesprek met Nickeriaanse vissers.NIEUW NICKERIE — Minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gistermiddag vergaderd met ongeveer dertig vissers uit het district Nickerie. De bewindsman merkte op dat de visserij- en veeteeltsector in Nickerie sterk achteruit zijn gegaan. Om de zaak in zijn oude vorm te krijgen is een grote investering nodig en dat heeft de overheid niet, zegt de LVV-minister.

De overheid bekijkt momenteel alle mogelijkheden om het Minivisserij Centrum te Zeedijk op de kortst mogelijke termijn bedrijfsklaar te maken. Er hebben zich twee investeerders aangemeld, die bereid zijn te investeren om het Minivisserij Centrum weer operationeel te krijgen. De landbouwminister vindt heel belangrijk dat de vissers zich gaan organiseren in een vereniging, omdat in georganiseerd verband, als collectief, ze meer kunnen bereiken dan individueel. De minister maakte er melding van dat een van de investeerders, Suraq NV, zich voorlopig heeft teruggetrokken, omdat ze plannen heeft te investeren in het MCP-gebied, waar ze zelf aan aquacultuur gaat doen. Als Suraq een deel van de activiteiten naar het visserijcentrum zou verplaatsen, zou dat veel werk en tijd in beslag nemen.

Nu blijven twee opties over, namelijk de vissersorganisatie en Charles Sewpersad, die de investeringen zullen moeten plegen, zegt de minister. Sewpersad zal niet actief zijn in het gebouw van het visserijcentrum, maar zal investeren in de rehabilitatie van de aanmeersteiger omdat hij daar zelf gebruik van zal maken. Sewpersad wil in totaal 200.000 US dollars investeren, waarin is inbegrepen het opzetten van droog- en verwerkingsfaciliteiten. Binnen een paar maanden moet het visserijcentrum operationeel zijn.

DWT foto / Beta Debidien

Bron:
,  19-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics