Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Nederlandse voetbaltrainer Dirks in Nickerie

NIEUW NICKERIE De Nederlandse voetbaltrainer Theo Dirks heeft ook in district Nickerie een tweedaagse cursus voor plaatselijke trainers afgedraaid. Dirks is al geruime tijd in Suriname voor het verzorgen van trainingen. Zijn aanwezigheid is een uitvloeisel van de samenwerking tussen de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Dirks heeft de coach/trainers in Nickerie laten zien hoe zich voor te bereiden op een wedstrijd. "De situatie van tien ronden het veld omlopen om de spelers conditie bij te brengen bestaat niet meer", zegt SVB-ondervoorzitter Ronald ‘Dikke’ Koorndijk. "Tijdens de warming-up worden nu ook technische zaken bijgebracht aan de spelers." Onder meer deze ‘nieuwigheid’ werd de Nickeriaanse trainers bijgebracht. "Wanneer de trainers bereid zijn deze trainingen over te brengen naar hun verenigingen zal niet alleen in Nickerie, maar over geheel Suriname het voetbalspel op een hoger niveau gebracht worden en zal de voetbalontwikkeling tot zijn recht komen", meent Koorndijk. "We zullen de vruchten binnen kort termijn plukken." De Nickeriaanse trainers zeggen heel blij te zijn dat Dirks ook naar hun district is gekomen om ze de nieuwe stof bij te brengen.

Koorndijk noemt de door Dirks verzorgde training een nieuwe kwalificatie in de trainerswereld. In Suriname is er volgens hem altijd gewerkt met de trainerskwalificatie A, B en C, maar de SVB werkt ernaar om ook in Suriname de coach/trainer te introduceren, omdat deze kwalificatie thans over de hele wereld gebruikt wordt, zegt Koorndijk. In Paramaribo zijn 26 mensen op de cursus en zullen ze in juni hun examens afleggen. De SVB is volgens de ondervoorzitter bijzonder blij met de manier waarop de Nederlandse voetbaltrainer zich inzet, om de Surinaamse voetbaltrainers de nieuwe stof bij te brengen.

Bron:
,  20-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics