Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Club wil betere toekomst voor jeugdigen in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE Initiatiefneemster Penny Carter van de club Kinderen Van Morgen (KVM) vindt dat Nickeriaanse kinderen een betere plaats moeten krijgen in de samenleving. Het doel van KVM, dat onlangs door Carter is opgezet, is om kinderen die thuis niet genoeg aandacht krijgen van hun ouders, te begeleiden.

Ze wil de kinderen bijvoorbeeld begeleiden bij het maken van schoolwerk en ze wil inspringen bij gesprekken die kinderen thuis met hun ouders niet kunnen voeren. Dit nieuwe project is gestart bij een groep kinderen die vaker thuis met geweld te maken hebben. Zij benadrukte dat veel kinderen door de ruzie van hun ouders gefrustreerd raken, met als gevolg dat zij geremd worden in hun ontwikkeling. Ook op school heeft het zijn weerslag.

Carter, die medewerkster is op de afdeling Stop Geweld tegen Vrouwen in Nickerie, vertelt dat zij heel wat meldingen via diverse scholen in Nickerie binnen krijgt. Dit was voor haar ook de aanleiding om dit project te beginnen in. Carter begeleidt momenteel vijftig kinderen en is op zoek naar een tehuis om deze kinderen onderdak te bieden. "Er is een huis ter beschikking, maar het is net te klein om alle kinderen op te vangen", zegt ze. Ze heeft een beroep gedaan op de gemeenschap om mee te zoeken naar een betere ruimte.

Om iedereen in Nickerie meer over haar initiatief te laten weten, heeft Carter voor donderdagavond aanstaande een bijeenkomst geprogrammeerd in de Parochiezaal aan de G.G Maynardstraat. Het heeft als thema ‘Nickerie doe mee voor een betere toekomst van onze kinderen’.Voor zaterdag 24 april heeft zij een speciale ochtend met allerlei eten en drinken op het programma staan. Met de opbrengst wil Carter meer activiteiten organiseren voor de kinderen.

Tweede paasdag heeft zij met medewerking van enkele anderen een trip kunnen organiseren naar Paramaribo voor 24 sociaal zwakke kinderen uit onder andere Wageningen. In de stad hebben de kinderen van de gids Groenberg van de rooms-katholieke gemeente een rondleiding gehad in de kathedraal. De kinderen hebben kunnen genieten van andere activiteiten in de stad. In september vorig jaar organiseerde Carter ook zo’n trip naar Nieuw Amsterdam en andere plaatsen in Paramaribo. De kinderen reageren zeer positief op deze nieuwe mogelijkheden die gecreëerd worden voor hen in het district Nickerie.

Bron:
,  21-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics