Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Nickerie heeft tweede televisiestation

"Vandaag is mijn jarenlange droom in vervulling gegaan"

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — "Met de officiële opening van Ishara’s Televisie en Radiostation is vandaag een jarenlange droom van mij in vervulling gegaan". Dat zei directeur-eigenaar Sadiek Ishaak van Ishara’s TV en Broadcasting Network Nickerie desgevraagd. Ishaak die reeds in 1973 bij Radio Nickerie (Rani) zijn intrede deed in de omroeperswereld zei altijd met het idee rondgelopen te hebben om een eigen tv- en radiostation te beginnen in Nickerie.

Met de komst van dit tweede tv-station zal Ishaak proberen heel hard te werken om vooral zaken het district Nickerie aangaande te presenteren aan de gemeenschap. Er zal gewerkt worden om steeds goede programma’s te brengen. Het streven is er meer op gericht om lokale programma’s te maken, waarbij ook plaatselijke mensen betrokken zullen worden. Ishaak zegt niet bang te zijn voor concurrentie, omdat hij zelf uit de mediawereld komt.

De directeur zegt in de afgelopen 31 jaar veel ervaring opgedaan te hebben op mediagebied. Na enkele maanden gediend te hebben als omroeper bij Rani vertrok hij naar Nederland om zich daar te vestigen. In 1984 kwam Ishaak terug naar Suriname en gaf daarna enkele jaren zijn krachten aan Radio Rasonic en Rapar. Sinds 1997 werkte hij als omroeper bij Rapar.

De parlementariërs Carmelita Ferreira, Kries Matai en Liakat Mahawatkhan prezen in hun toespraken het initiatief en de moed van Ishaak om dit medianetwerk op te richten.

Onderwijsinspecteur Dayaram Chatterpal die kort het woord voerde, hoopt dat Ishara TV en Radiostation ook zendtijd beschikbaar zal stellen voor de schoolgaande jeugd. De inspecteur is van mening dat de jeugd ook de leeftijdsgenoten moet informeren over allerlei actualiteiten. De programma’s moeten volgens Chatterpal een opbouwend en educatief karakter hebben. Na een reeks toespraken knipte de 83-jarige moeder van Ishaak het lint door. De conferencier was Shahied Pierkhan van Rapar Broadcasting Network. De opening werd live uitgezonden op de kanalen 22 en 73.

De opening van het derde tv- en radiostation in Nickerie zal heel binnenkort plaatsvinden. Harry Soekhoe, eigenaar van het derde tv en radiostation zegt alles afgerond te hebben. De werkzaamheden bevinden zich in de afrondende fase.

Bron:
, 03-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics