Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


SDO gedegradeerd uit NVB-hoofdklasse

NIEUW-NICKERIE — SDO is officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse competitie van de Nickerie Voetbalbond. Degradatie was een feit toen de ploeg dinsdag met 4-1 klop kreeg van Pechaan. De doelpunten van Pechaan zijn gemaakt door Monish Khedoe (tweemaal), de veteraan Sainoer Nabie en Rakesh Soekhan. Willy Modjojo redde de eer voor SDO.

Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat SDO een stap terug moet doen. Trainer Bryan Tjon Kwie Sem was dan ook teleurgesteld. Hij zegt er echter zeker van te zijn dat het SDO binnen een jaar zal lukken weer zijn plaats in de hoofdklasse op te eisen. SDO heeft heel goede voetballers in zijn gelederen, maar de spitsen komen ondanks de trainingen niet echt tot scoren.

De trainer maakt zich ook zorgen om bepaalde omstandigheden rond het voetbalgebeuren in het rijstdistrict. Hij merkt op dat de animo om te voetballen sterk is afgenomen in Nickerie en dat er weinig spelers zijn die zich inzetten om de voetbalsport op een goede manier te dienen. Wat hem opvalt is dat spelers eerst geld willen zien voordat ze opgesteld worden in een wedstrijd. "Dit is gelukkig niet van toepassing bij SDO", aldus Tjon Kwie Sem. Als één van de redenen voor de terugval van de voetbalsport in Nickerie noemt hij het geen vertrouwen meer hebben van de meeste verenigingen in de arbiters. De onderlinge coördinatie tussen de scheidsrechter en zijn assistenten is volgens hem niet optimaal, waardoor beslissingen in het nadeel van verenigingen uitvallen. Het optreden van de vierde official in Nickerie laat veel te wensen over, meent hij. "Men is bang op te treden tegen bepaalde trainers die op de bank plaatsnemen en vuile woorden uitkraaien."

In de verliezerspoule zijn Pechaan en Southline op een gedeelde tweede plaats geëindigd en zullen ze in een beslissingswedstrijd moeten uitmaken wie tegen DWS zal spelen.

In de eersteklasse heeft Sidoredjo de strijd om de tweede plaats tegen Bintang Anjar met 3-0 (1-0) gewonnen. Soewondo Moekamat maakte alle drie goals.

 

Bron:
,13-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics