Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


De Surinaamse Districtendag wordt uitgesteld

door Hugo den Boer

ALBINA — De districten blijken meer tijd nodig te hebben om zich op een adequate wijze voor te bereiden op Surinaamse Districten Dag (SDD). John Ritfeld, secretaris van de SDD, maakt bekend dat de SDD daarom wordt uitgesteld. De geplande SDD-manifestatie zou in eerste instantie op 12 en 13 juni gehouden worden in Den Haag, Nederland. Met minister Romeo van Russel van Regionale Ontwikkeling en na overleg met de gemeente Den Haag is overeenstemming bereikt om de nieuwe data voor SDD 2004 te bepalen op zaterdag 18 en zondag 19 september 2004.

De SDD-manifestatie is bedoeld om de elf Surinaamse districten in Nederland te presenteren aan bedrijven, instellingen, stichtingen, verenigingen en particulieren die geïnteresseerd zijn om in Suriname te investeren of een donatie te doen. Het gaat er vooral om Surinamers in Nederland te mobiliseren ten behoeve van de ontwikkeling van hun district van herkomst. De districten zullen zich presenteren op het gebied van bestuur, economie, onderwijs, gezondheidszorg, milieu en cultuur.

Districtscommissaris Raymond Landburg van Marowijne geeft aan dat het niet gemakkelijk is om in het district de vele zaken te regelen met de weinige middelen die er ter beschikking staan. De toestand van de communicatie-infrastructuur vraagt erom dat er meer tijd nodig is om zaken te regelen. Toch was in Marowijne onder meer al bepaald welke vijf mensen het district gaan vertegenwoordigen in Nederland.

 

Bron:
, 15-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics