Nickerie, Friday 21 May 2004  


SLM Boeing 747-300

Casas-directeur Vivian Hanenberg:

Certificering Boeing 747-300 vergevorderd

door Vernon Texel

PARAMARIBO — Het certificeringsproces van de Boeing 747-300 van de SLM is in een vergevorderd stadium, zegt Vivian Hanenberg, directeur van de Civil Aviation & Safety Authority Suriname (Casas).

"We gaan nu naar de kalender kijken", benadrukt hij verwijzend naar de inaugurele vlucht die nu gepland staat voor eind deze maand. 28 mei wordt nu genoemd als mogelijke datum. Hanenberg laat doorschemeren dat deze week meer zicht op de zaak moet komen. In aanloop hiertoe heeft hij vandaag een gesprek met minister Guno Castelen van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), waar onder meer over deze zaak zal worden gesproken. De SLM hoopte het toestel reeds op 2 mei in te zetten op de Mid-Atlantische route. Echter trad er een interpretatieverschil op tussen de luchtvaartmaatschappij en Casas over de handleidingen van de 747-300. Deze is ondertussen uit de D-check, heeft de eerste proefvlucht succesvol uitgevoerd en is ook al in de SLM kleuren gespoten. Nog deze week vindt een tweede proefvlucht plaatst waarna het in principe aan de SLM kan worden overgedragen. Wanneer het in de joint venture wordt ingezet hangt af van het certificeringsproces dat door Casas wordt geleid met ondersteuning van de Nederlandse Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). De deskundigheid van de IVW werd vorige maand ingeschakeld om de dreigende impasse tussen SLM en Casas af te wenden en het proces te bespoedigen. IVW zou namelijk goed bekend zijn met het 18 jaar oude toestel. "De versnelling in de procedure betekent niet dat de vliegveiligheid en luchtwaardigheid van de machine in gevaar komt", zei de SLM-directeur Robbi Lachmisingh enkele weken gelden.

Verhoogd tempo

In december 2003 kocht de SLM het vliegtuig over van de KLM, omdat deze gedwongen door de hevige concurrentieslag de 747-300 toestellen af te stoten en over te stappen naar het Boeing type 747-400. Hoewel de aanschaf van de machine een beleidsvisie was die pas over drie jaren zou worden verwezenlijkt zag de SLM haar kans schoon om tegen een redelijke prijs het vliegtuig af te schaffen. Hiervoor is ruim 10 miljoen euro opgehoest. Deels uit de eigen besparingen en deels door een renteloze lening van de KLM. De aankoop van de Boeing 747-300 was de meest economische aankoop, omdat grotere luchtvaartmaatschappijen hierin niet geïnteresseerd zijn. Internationaal moeten zij de concurrentiestrijd namelijk blijven aangaan. Ook brengt de aanschaf van de kist de herstructurering binnen de SLM niet ingevaar. Met het oog op de liberalisatie, die op 1 mei 2006 ingaat, zou de SLM vroeg of laat op eigen benen moeten staan, met name op de Mid-Atlantische route. De Samenwerking met de KLM blijft voorlopig overeind staan. Van de zes wekelijkse vluchten die er nu worden uitgevoerd nemen de maatschappijen elk drie voor hun rekening. Dit is onder meer het resultaat van de luchtvaartonderhandelingen die de afgelopen maand in versneld tempo zijn afgewikkeld. Nu hebben beide maatschappijen iets minder dan 60 dagen de tijd om de zogenoemde goedkopere stoelen, voor een breder publiek beschikbaar worden gesteld. Geopperd is om een speciale vlucht per week permanent in te zetten voor deze tarieven. Dit zou de situatie toegankelijker en transparanter maken.

 

Bron: Robert
, 18-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics