Nickerie, dinsdag 25 mei 2004  


NIEUWE VLIEGVERBINDINGEN VANUIT SURINAME
De Surinaamse regering heeft aan drie maatschappijen toestemming verleend om  vluchten vanuit Suriname uit te voeren. Dit heeft minister Guno Castelen van Transport Communicatie en Toerisme, bekend gemaakt.
Zo zal Siva World binnenkort vluchten mogen uitvoeren op Brussel, terwijl Pont Air Services vanuit Suriname, naar Ghana, Sierra Leone en zelfs naar Dubai gaat vliegen. Hi-Jet Air services, bekend van helikopterdiensten in Suriname, mag binnenkort ook vliegtuigen inzetten op binnenlandse en buitenlandse routes.

Suriname heeft met het verlenen van deze vergunningen, de weg van liberalisatie van de luchtvaart nu definitief ingeslagen. Minister Castelen zei dat de SLM ook een vergunning had ingediend voor de verbinding met Brussel, maar om reden van concurrentie was dit afgewezen. Overigens wordt Siva World in het kader van de luchtvaartovereenkomst met BelgiŽ, als officiŽle vertegenwoordiger van Suriname aangewezen.
Over de verdere condities waaronder de vergunningen zijn afgegeven heeft de minister niets gezegd. Ook niet wie de eigenaren zijn van Siva World en Pont Air Services. Die eigenaren hebben nog niet gereageerd op de aan hen verleende vergunningen.

 

Bron:
Zorg en Hoop Radio  22-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics