Nickerie, donderdag 27 mei 2004  


 

Adviseur bond OW Nickerie neemt kritisch afscheid

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE "Binnen de gelederen van het Ministerie van Openbare Werken (OW) in Nickerie wordt veel met politiek gespeeld. Een ambtenaar die op dit ministerie werkzaam is moet een bepaalde politieke kleur hebben om verder op de ladder te kunnen klimmen." Dat zei de adviseur van de Bond van Personeel in dienst van het Ministerie van Openbare Werken, Nandoe Tewarie gisteren bij zijn afscheidsrede in het bondsgebouw.

dwt foto/ beta Debidien

Nandoe tewarie (links) die ingaande 24 mei met pensioen is, neemt uit handden van bondsvoorzitter Bisnoepersad Dalloesingh een geschenk in ontvangst voor zijn bewezen diensten aan de Bond van Personeel van Openbare Werken in Nickerie .

De bondsadviseur die na drieëntwintig jaar lang als stafambtenaar bij de overheid gediend heeft, gaat met pensioen. Tewarie is van mening dat zijn georganiseerde afscheid eigenlijk moest komen vanuit de leiding van het sectie OW Nickerie, alwaar hij sedert enkele jaren te werk is gesteld. Hij vindt het jammer dat de leiding van het ministerie geen moeite heeft genomen om iets te organiseren op zijn laatste werkdag. "Het kan zijn dat Nandoe misschien van een andere politieke partij komt", meent hij. De adviseur wees de aanwezigen erop om in de toekomst goed op deze zaken te letten. "Vandaag heeft Nandoe deze behandeling gehad, morgen kan het een andere ambtenaar zijn."

In zijn korte afscheidsrede zei de gepensioneerde ambtenaar dat politieke opportunisten niet gezond werken in het district, maar alleen willen politiek bedrijven met het overheidsapparaat. Het is haast onmogelijk je eigen mening te ventileren of je wordt betiteld als iemand van de tegenpartij.

Voorzitter Bisnoepersad Dalloesingh van de bond betreurde ook de wijze waarop zo een waardige medewerker afscheid moet nemen van de overheid en dat de leiding van het ministerie geen moeite heeft genomen om een scheidende ambtenaar op een bijzondere manier te bedanken voor zijn bewezen diensten. Tewarie trad in de zestiger jaren in dienst bij het Ministerie van Volksgezondheid. Na enkele jaren op dit ministerie gediend te hebben stapte hij over naar het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en werd te werk gesteld op de afdeling landbouwvoorlichting. Hierna wisselde hij van hij weer van ministerie en werd bestuursopzichter bij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Na enkele jaren werd hij bevorderd tot adjunct-secretaris en heeft hij gewerkt in de districten Saramacca en Nickerie en op enkele plaatsen in Paramaribo. Enkele jaren terug belandde hij bij het Ministerie van Openbare Werken. Hij zal de bond blijven ondersteunen met adviezen.

 

Bron:
,  27-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics