Nickerie, woensdag 02 juni 2004  


Project ‘Vervanging Nurserysluis’ in afrondende fase

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het project ‘Vervanging van de Nurserysluis’ in Nickerie bevindt zich in afrondende fase. Verwacht wordt dat het in de komende dagen, na het plaatsen van de deurkleppen, opgeleverd wordt aan het Ministerie van Openbare Werken, (OW) sectie Nickerie.

Sectiehoofd Haricharan Chotoe van het ministerie in Nickerie zegt desgevraagd dat de aannemer binnen de gestelde termijn van honderd werkdagen is gebleven. OW heeft ongeveer 450.000 Surinaamse dollar uitgegeven ter realisatie van dit project. Met de herstel van de Nurserysluis zal het probleem van het steeds onder water lopen van de vele woonerven in dat gebied tot het verleden gaan behoren. De sluis zal daarnaast ook een zeer belangrijke bijdrage gaan moeten leveren bij de ontwatering van ongeveer 550 hectare landbouwareaal dat achter het Nursery-gebied ligt.

Parlementariër Kries Matai (NF/VHP) heeft in de afgelopen periode vaker te maken gehad met klachten van de buurtbewoners van dat gebied. De omwonenden hebben bij elke vloedstand in de Nickerierivier en in de regentijd te kampen met wateroverlast. De parlementariër zegt meerdere malen een beroep gedaan te hebben op minister Dewanand Balesar van OW om aandacht te besteden aan het probleem. Zelfs het wegdek bij de sluis dreigde in te storten. Matai zegt dat er een heleboel stagnaties waren opgetreden voordat de werkzaamheden bij de sluis van start konden gaan, maar gelukkig werden die ook opgelost. Hij hoopt dat de buurtbewoners van het gebied straks geen wateroverlast meer zullen ondervinden. Volgens hem moet de aannemer ook ervoor zorgdragen dat de asfaltlaag die op het wegdek opengebroken is, weer in zijn oude vorm wordt gebracht. OW treft momenteelvoorbereidingen om binnenkort twee pompen te plaatsen bij het pompgemaal in de Clarapolder. Deze pompen zullen ingezet worden in de droge tijd om de rijstboeren in de westelijke polders van irrigatiewater te voorzien. Een derde soortgelijke pomp zal geplaatst worden aan de G.G Maynardstraat, in het centrum van Nieuw Nickerie. Deze pomp moet Nieuw Nickerie helpen ontwateren. Nu vindt tachtig procent van de ontwatering van Nieuw Nickerie plaats via de Nieuw Nickeriesluis. Enkele weken terug waren door verstopping van deze sluis delen in de omgeving van de markt onder water gelopen. De Civiel Technische Afdeling van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling in Nickerie heeft met man en macht gewerkt om de verstopping op te heffen.

 

 

Bron:
,  29-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics