Nickerie, woensdag 02 juni 2004

Zwaluw start Inter-districtentoernooi met winst

NIEUW-NICKERIE — Kampioen Zwaluw van de Nickerie Voetbalbond (NVB) is het Inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in het weekend goed begonnen, door in eigen huis met 4-2 van Arsenal (semi-kampioen van de Wageningen Sportbond) te winnen. Bij de rust leidde Zwaluw al met 3-1.

Bij Arsenal waren er geen bijzondere momenten in de eerste speelperiode. Zwaluw was aan de andere kant de betere ploeg, creëerde veel kansen die hij zelf niet benutte. De Zwaluw-goals werden gemaakt door Gregory Sam, Romano Young en Edmund Dipowirono. Arsenal-verdediger James Lieveld scoorde in eigen doel. Voor Arsenal troffen Benito Suttle en August Indiaan het net.

In deze wedstrijd ging het er op bepaalde momenten erg hard aan toe, waarbij scheidsrechter Adriaan Huij Bregts uit Saramacca, zeven keer de gele kaart moest tonen aan spelers van beide partijen. In de 78ste minuut toonde hij de rode kaart aan Romano Young (Zwaluw) en Michell Dapaloe (Arsenal) omdat ze slaags met elkaar waren geraakt. Trainer Roël Righters van Arsenal verweet z’n doelman het verlies, die volgens hem in de eerste helft slecht keepte en de tegenstander in de gelegenheid stelde een 3-0 voorsprong te nemen. Hij vond z’n team beter voetballen in de tweede 45 minuten. Richters gaf verder aan de moed niet op te geven, en beter met het team te zullen trainen om hoog in het toernooi te eindigen.

Semi-kampioen de Politie Sport Vereniging (PSV) van de NVB speelde in de uitwedstrijd tegen kampioen Bintang Baru van de Saramacca Sportbond 1-1. PSV opende de score middels een goal van Carlos Detimo. De gelijkmaker werd laat in de wedstrijd gescoord.

Vitesse (kampioen WSB) ging in eigen huis met 1-3 ten onder tegen Zwaluw (semi-kampioen Coronie Sportbond. Urbian Rozenblad (tweemaal) en Delano Lieveld scoorden voor Zwaluw, en voor Vitesse scoorde Gillion Detimo. Kampioen Flamingo van de CSB en semi-kampioen Vrijburg van de Saramacca Sportbond kwamen in het Bert Richters-stadion in Coronie niet verder dan 2-2. Max Dors nam beide Flamingo-treffers voor z’n rekening.