Nickerie, zaterdag 19 juni 2004  


Politie vernietigt in beslag genomen drugs

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De politie van Nieuw Nickerie heeft gisteren onder het toeziend oog van officier van Justitie mr Nanhoe een partij drugs vernietigd op de crematieoord te Rijstdijk aan de Corantijnrivier. Het betreft de 2,2 kg cocaïne en 6,5 kg marihuana, die afgelopen zondag door de politie op de Oost-Westverbinding in beslag werden genomen.

In deze zaak heeft de politie vijf illegale Guyanezen, drie vrouwen en twee mannen, aangehouden en in verzekering gesteld. Zij waren met een taxi onderweg naar Paramaribo. Ook de taxichauffeur, een Surinamer, is hangende het onderzoek ingesloten.

Gewestelijke Politie Kommandant (GPK) Elfriet Metroos zegt desgevraagd dat er mogelijk meer aanhoudingen in deze zaak zullen volgen. De sluipweg, de zogenaamde ' back track route' naar het buurland Guyana baart de politie nog altijd zorgen, zegt Metroos, maar de politie probeert met de beschikbare middelen de smokkel in te dammen.

Het komt maar al te vaak voor dat via deze weg de import van verboden waar, waaronder drugs, uit Guyana plaatsvindt. In de meeste gevallen worden de smokkelaars met medewerking van de gemeenschap aangehouden. Zo heeft de politie niet lang geleden enkele personen kunnen aanhouden die probeerden via deze weg vee binnen te smokkelen.

Commandant Metroos verwacht dat de politie met succes smokkel kan bestrijden als de gemeenschap zich samen met de politie op deze manier blijft inzetten, maar hij beseft ook wel dat de de politie de smokkel niet helemaal zal kunnen elimineren. In de achterliggende periode heeft de politie van Nickerie met medewerking van de militairen vaker ‘road blocks’ opgezet om controle te kunnen uitvoeren. Bij deze acties onderschepte de politie heel wat spullen.-. .-.

dWT foto / Beta Debidien

Bron:
, 18-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics