Nickerie, dinsdag 22 juni 2004  


Schoolhoofd Ferreira wil HI-opslagruimte ombouwen tot gymzaal

door Beta Debidien

Onderschrift:Schoolhoofd Carmelita Ferreira geeft aan in welke staat de opslagruimte is komen te verkeren, die zij als gymzaal wil gebruiken. Namens OS Paradise heeft zij een beroep gedaan op minister Walter Sandriman van Onderwijs en Volksontwikkeling om het terrein en object over te nemen van het Ministerie van Handel en Industrie.-. NIEUW NICKERIE — Schoolhoofd Carmelita Ferreira van OS Paradise wil in de komende dagen alles in het werk stellen om de opslagruimte naast de lagere school te Paradise in het district Nickerie om te bouwen tot een gymzaal ten behoeve van de schoolkinderen van die buurt. De opslagruimte die nog steeds onder het beheer staat van het Ministerie van Handel en Industrie (HI) wordt al langer dan twintig jaar niet meer gebruikt door het ministerie en bevindt zich in een zeer verwaarloosde staat. Voorheen werd door de toenmalige regering de ruimte gebruikt om ureum en zaaizaad op te slaan ten behoeve van de rijstboeren van die omgeving.

Het schoolhoofd heeft in de afgelopen periode bij twee gelegenheden op minister Walter Sandriman van Onderwijs en Volksontwikkeling een beroep gedaan om met zijn collega Micheal Jong Tjien Fa van Handel en Industrie de mogelijkheden te bekijken hoe het terrein en object overgenomen kan worden door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Zij merkt op dat tot op heden door geen van de instanties gereageerd is op het voorstel van de schoolleiding. In afwachting op een positieve reactie heeft de schoolleiding reeds een plan klaarliggen. Het plan houdt in het opzetten van een gymzaal met een houten vloer waarvan een deel van beton zal worden voorzien. Aan weerskanten van de houten vloer zal een tribune gebouwd worden. Er zijn ook plannen om uit te bouwen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor andere doeleinden. Volgens haar komt er geen nieuwbouw, maar het bestaande deel zal aan beide kanten worden opengebroken om uit te bouwen. De schoolleiding wil in de uitbouw een computerruimte, toiletten en badkamers en ook een crèche neerzetten. Een crèche op Paradise is nodig omdat de behoefte in de buurt enorm groot is, zegt Ferreira.

Intussen is komen vast te staan dat het project ongeveer 283.000 Surinaamse dollar zal kosten. Samen met de tekening van het project heeft de schoolleiding de begroting ingediend bij Canadian Fonds ter goedkeuring. "Het wachten is nu op een reactie van de donor", zegt Ferreira. Bij de uitvoering van het project verwacht ze optimale participatie van de plaatselijke gemeenschap en van de oudervereniging van de school.

Als schoolhoofd is Ferreira erg blij dat er ontwikkeling plaatsvindt in de omgeving van Paradise. De weg van Nieuw-Nickerie naar Paradise is eindelijk geasfalteerd waardoor de mensen in staat zijn het centrum van Nickerie sneller te bereiken. Andersom kunnen de leerkrachten van de verschillende scholen op Paradise de scholen beter bereiken.

 
Bron:
, 22-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics