Nickerie, dinsdag 06 juli 2004  


Mulo-leerlingen naar natuurreservaat Bigi Pan

door Marianna Duff

PARAMARIBO — Lions Club Paramaribo Felice (LCPF) heeft in samenwerking met Conservation International (CI) vijfentwintig leerlingen van de scholen Selecta, Schütz en Mulo Nieuw Nickerie geselecteerd voor een driedaagse educatieve trip naar het natuurreservaat Bigi Pan in Nickerie. Tevens bezochten zij het district Coronie en het bedrijf Staatsolie te Saramacca.

Eleonoor van Tholl, voorzitter van LCPF, weet te vertellen dat er al ruim vier jaar scholen worden geselecteerd voor deze educatief vernieuwende activiteit en dat het vaak Muloleerlingen betreft uit sociaal zwakkere milieus met goeie schoolprestaties. "De afgelopen drie maanden zijn we bezig geweest met de voorbereidingen. Samen met de leerkrachten en het schoolhoofd hebben we de leerlingen gescand. Dit jaar hebben wij twintig studenten uit de stad en vijf uit Nickerie geselecteerd", vertelt Van Tholl.

Ook de leerkracht Engels en Aardrijkskunde van de Selectaschool, Armand Cruden, was aanwezig bij de trip en vindt het een prachtig initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. "Het is een goede manier om de kinderen vertrouwd te maken met de natuur. Zij hebben bijvoorbeeld beschermde vogels gezien die je normaal niet ziet. Zelf vond ik het bezoek aan Bigi Pan het interessantst. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken", aldus Cruden.

De coördinator van de afdeling Communications and Awareness van CI vond de leerlingen zeer gedisciplineerd en hoopt dat zij Suriname en de natuur zullen blijven observeren en waarderen. "Suriname is zo’n groot land dat men moet leren kennen. Leerlingen van Nickerie waren nog nooit in Bigi Pan geweest, terwijl dat in hun eigen district ligt. Hopelijk heeft dit project de studenten voldoende gemotiveerd om van de natuur te houden en er meer op uit te gaan. Gelukkig waren er een aantal in staat om niet alleen het mooie, maar ook de vervuiling te zien, waar ze duidelijk van zijn geschrokken", vertelt zij.

"We moeten verstandiger omgaan met onze natuur en haar niet meer zo verwaarlozen", vult student Fabian Rozenblad aan. "Ik ga wat ik heb gezien en meegemaakt zeker doorvertellen aan andere jongeren en hoop zo een positieve belangstelling te kweken voor onze natuur."

<

Bron:
06-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics