Nickerie, maandag 12 juli 2004  


RICHENEL SMALL WINT JUNI TOERNOOI 2004
 

Richenel Small is op zondag 4 juli in de twa-twa- klasse op nadrukkelijke wijze kampioen geworden van het JUNI TOERNOOI 2004 van de Zangvogel Bond Nickerie. In de finale won Small met 112 - 69 van Dewied 'Pee" Badjoe". Met de score van Small kwam de vogel ook in aanmerking voor de trofee van de hoogste score van het toernooi.

Op de foto (vlnr): Derrick Fung Fen Chung, Rubard Vriese, Dewied "Pee" Baidjoe, Richenel Small (kampioen Twa-twa's), Winston Banai (kampioen rowties), Glenn Mangoentaroeno, Jerry Amattahir (met zoontje) en Ashok Ardha.

In rowtie-klasse legde Winston Banai beslag op de titel door in de finale te zegevieren over Glenn Mangoentaroeno met 32 - 20. Eerder die dag vond de halve finale plaats. In de eerste wedstrijd bereikte Winston Banai de fnale door nipt te winnen met 17- 15 van Jerry Amattahir. Glenn Mangoentaroeno bereikte de finale middels een 5-1 overwinning op Ashok Sardha. De hoogste score ging naar de vogel van Stanley Resodikromo, die een Surinaams record heeft gevestigd met een score van 82 slagen in tien minuten. De publieke belangstelling voor de vogelwedstrijden was zeer goed en ook de weersomstandigheden waren ideaal.  

Er zijn ook drie vriendschappelijke wedstrijden gehouden tussen Nickerie en Paramaribo. Marlando  Kartonidjojo van Nickerie won eerst met 85 - 30 van "Gruntjie" Groenefelt. Palo Jalimsingh van Paramaribo won darna met 76 - 60 van Kasirin Sarmani. In de laatste friendly match was Derrick Fung Fen Chung met 69 - 15 te sterk voor Ruben Ashruf, waardoor de Nickerianen deze vrienschappelijke wedstrijden wonnen met 2-1.
Direkt na de vriendschappelijke wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats. In zijn toespraak bedankte de voorzitter van de Zangvogel Bond Nickerie(ZBN), Richenel Small,  Small de gasten vanuit Paramaribo voor hun aanwezigheid. Hij prees de deelnermers aan het toenooi  voor hun inzet. Hij had ook een goed woord voor de scoorders, die hun werk op voortreffelijke wijze hebben gedaan. Hij bood namens de ZBN ook verontschuldigingen aan voor eventuele fouten die gemaakt zijn bij de organisatie van het toernooi. De aankondiging werd gedaan dat op 18 juli a.s. het Frans Fung Fen Chung Toernooi van start zal gaan, waaraan zowel rowties als twa twa zullen deelnemen. De trekking van dit toernooi vindt plats op zondag 11 juli omstreeks acht uur 's morgens op het Volskplein.  
 
De eindranschikking bij de twa-twa's :
1. Richenel Small
2. Dewied "Pee" Baidjoe
3. Rubard Vriese
4. Carlo van Brussel
 
De eindrangschikking bij de rowties :
1. Winston Banai
2. Glenn Mangoentaroeno
3. Jerry Amattahir
4. Ashok Sardha
 
 

 

Bron:
Richenel Small 12-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics