Nickerie, dinsdag 13 juli 2004

Zwaluw en Freyburg in regiofinale SVB inter-districtentoernooi

NIEUW-NICKERIE — De finale van regio West van het inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat tussen Zwaluw en Freyburg, de semi-kampioenen van respectievelijk de Coronie Sportbond (CSB) en de Saramacca Sportbond (SSB). De regiofinale wordt dit weekend gespeeld.

dWT foto / Beta Debidien:Een verdediger van Zwaluw Nickerie probeert de bal weg te koppen tussen twee aanvallers van Zwaluw Coronie.-.De winnaar moet dan nog uitkomen tegen Papatam, winnaar van de finale van regio Oost, om het kampioenschap van het inter-districtentoernooi, maar is in elk geval verzekerd van promotie naar de eersteklasse van de SVB.

Freyburg verloor zondag in het Nickerie-stadion met 3-1 van de Politie Sportvereniging (PSV), semi-kampioen van de Nickerie Voetbalbond (NVB). Ondanks het verlies haalde Freyburg de finale toch, omdat hij een week terug het eerste duel in Saramacca door doelpunten van Rodney Nelson (19'), Michel Anaiwaka (75') en Shailesh Dawtal met 3-0 had gewonnen. Robby Fraser (tweemaal) en Anthony Benschop vonden het net voor PSV, maar de treffer van Anthony Kent was de belangrijkste. Zijn goal in de tweede verlenging van de wedstrijd zorgde er namelijk voor dat Freyburg door een beter doelsaldo verder mag.

In de andere ontmoeting had Zwaluw, kampioen van de NVB, niets in de melk te brokkelen tegen het gelijknamige team uit Coronie. Zwaluw Coronie won de uitwedstrijd met 4-2. Het eerste duel, een week terug in Coronie gespeeld, was 1-1 geëindigd. Toen scoorden Dirk Esajas (Zwaluw-Coronie/48') en Gregory Sam (Zwaluw-Nickerie/84')

Urbian Rozenblad werd de held van de Coronianen door alle vier doelpunten te scoren. Hij opende de score in de veertiende minuut en bracht zijn team in de 68ste minuut op 2-0. Edmund Dipowirono, die een goede wedstrijd speelde bij Zwaluw Nickerie, reduceerde de stand naar 1-2. Maar Rozenblad was nog niet verzadigd en na een goede actie zag hij kans zijn derde doelpunt te scoren en daarna ook het vierde. In de laatste minuut bepaalde Dipowirono de eindstand op 2-4. Door dit resultaat was Zwaluw Coronie verzekerd van de finaleplaats.