Nickerie, donderdag 15 juli 2004  


Commissie bereidt activiteiten voor

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE— De "Commissie Viering 125 jaar Nieuw Nickerie" is druk bezig zich voor te bereiden om de verjaardag van Nieuw Nickerie op 8 augustus 2004 samen met de plaatselijke gemeenschap te vieren. Voor dit jaar heeft de commissie voor de viering als thema gekozen "Informatie brengt motivatie en participatie van de gemeenschap op weg naar decentralisatie".In dat kader zullen er drie dagen lang heel wat activiteiten georganiseerd worden in de buurt van het commissariaat.

Foto: Commissieleden druk bezig met het voorbereidingswerk om de viering van 125 jaar Nieuw Nickerie op 8 augustus tot een succes te maken.De commissie is twee maanden geleden in het leven geroepen op initiatief van districtssecretaris Carla Lie A Ling-Perk, samen met de personen die nu een bestuur vormen. Gelijk met de instelling van de commissie werd een aanvang gemaakt met de voorbereidingen van de feestelijkheden. De commissie staat onder leiding van voorzitter Ronny Terhaar en bestaat verder uit Marlon Menso als ondervoorziiter, Farley Jong Loy (penningmeester), Tanja Phoelsingh (secretaris), Amrita Jagesar (2e secretaris), en Gilliano Dipopawiro die met de PR is belast. Er bestaat ook een adviesgroep, waarin Glen Tjon Tjauw Liem en Lie A Lien zitting hebben.

De datum van 8 augustus is voor Suriname en in het bijzonder voor Nickerie, een historische dag, want op die dag zal het precies 125 jaar geleden zijn dat Nieuw Nickerie aan de linkeroever van de Nickerierivier werd gevestigd zegt Lie A Lien. De commissieleden hebben besloten geen geld aan de overheid te vragen om feest te vieren, omdat de overheid het al moeilijk genoeg heeft. Als burgers van het district trachten ze toch wel op eigen kracht, met de decentralisatiegedachte in het achterhoofd, het een en ander tot stand te brengen en dat schijnt heel goed te gaan lopen zegt Lie A Ling. Er zijn reeds concrete bijdragen en toezeggingen ontvangen uit de gemeenschap en ook vanuit delen vanuit het bedrijfsleven van Paramaribo. "De commissie heeft spontane aanbiedingen gekregen van groepen en individuele personen, die gezegd hebben de activiteiten te zullen ondersteunen en dat is precies waarnaar we streven,"aldus voorzitter Ronny Terhaar. Hij is redelijk tevreden met wat tot nu toe is bereikt. De activiteiten vangen aan op vrijdag 6 augustus met het aansteken van een fakkel, gevolgd door verschillende toespraken. Er staan diverse sportactiviteiten, een infobeurs, een braderie, zang, dans en optredens van verschillende muziekgroepen op het programma. Het geheel aan evenementen wordt op 8 augustus te middernacht afgesloten.

 

Bron:
, 15-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics