Nickerie, donderdag 22 juli 2004  


Examenresultaten AVF 2 Nickerie teleurstellend

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De examenresultaten bij de Algemene Vormende Fase 2 (AVF 2) zijn dit jaar zeer teleurstellend in het district Nickerie. Van de 52 kandidaten die het eindexamen hebben afgelegd, zijn vijftien direct geslaagd, achttien hebben een herkansing en negentien zijn afgewezen. Vorig jaar lag het slagingspercentage hoger (zie tabel). Het resultaat van de AVF 2 baart de schoolleiding heel veel zorgen, zegt Niermalkoemar Badloe, waarnemend directeur van de VHK-scholengemeenschap.

Foto: Best geslaagde Jatesh Mahespalsingh van het VWO neemt uit handen van waarnemend directeur Niermalkoemar Badloe van de VHK-scholengemeenschap zijn diploma in ontvangst.-In vergelijking met het resultaat van het vorig jaar is bij het VWO een vooruitgang te merken. Meer dan de helft van de kandidaten is direct geslaagd. Op het HAVO is het resultaat op hetzelfde niveau van het vorig schooljaar gebleven. Dit schooljaar namen bij het HAVO 91 kandidaten deel aan de eindexamens, waarvan 21 direct slaagden.

In vergelijking met de andere middelbare scholen staat de VHK-scholengemeenschap Nickerie voorlopig op de laatste plaats, maar straks met de resultaten van de herexamens, denkt Badloe dat de school zeker hoger zal scoren. Volgens hem heeft de staking van de afgelopen periode geen enkele invloed gehad op de resultaten, omdat de leerkrachten alles in het werk hebben gesteld om de lessen op de zaterdag, tijdens middaguren en vakantiedagen in te halen.

Hij merkt op dat de studenten vaak niet gemotiveerd waren. De schoolleiding heeft altijd geprobeerd met deze studenten te praten en hun te mobiliseren. In de meeste gevallen bleek ook dat de studenten geen of weinig aandacht hebben besteed aan hun huiswerk. Tussen lesuren door liepen de studenten vaak weg en het schoolverzuim was veel te hoog. Bij de studenten die hun huiswerk wel maakten, is het resultaat dan ook goed te noemen, zegt Badloe.

Wat de verdere studie betreft, biedt Nickerie aan deze geslaagden weinig mogelijkheden. Badloe adviseert de studenten om hun studie voort te zetten in Paramaribo.

Jatesh Mahespalsingh die als beste geslaagd is van het VWO, wil zijn studie in Nederland voortzetten. Tegenover dWT zegt Mahespalsingh dat hij bedrijfseconoom wil worden en na afronding van zijn studie zal terug keren naar Suriname. De geslaagden die aangegeven hebben hun studie in het buitenland te zullen voortzetten, konden hun diploma’s gelijk in ontvangst nemen.

 

Bron:
, 22-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics