Nickerie, zondag 05 september 2004  


30.000 Euro voor projecten Stichting Vrienden van Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Met de ondertekening van het projectdossier door voorzitter drs. Daulatram Ramlall van de Stichting Vrienden van Nickerie(VVN) uit Nederland, is afgelopen zaterdag goedkeuring gegeven aan de uitvoering van enkele nieuwe projecten van de stichting in het district Nickerie. Door deze ondertekening heeft de moederorganisatie (VVN) uit Nederland euro 30.000 vrijgemaakt, zodat de onderafdeling van de stichting in het district haar projecten kan uitvoeren.

Er zullen twaalf computers, inclusief randapparatuur en bureaustoelen geschonken worden aan enkele scholen. In de komende dagen zal de Muloschool te Paradise een kopieerapparaat in ontvangst mogen nemen waarvan ook andere scholen uit de buurt tegen een gereduceerde prijs gebruik zullen kunnen maken.

De vrouwenorganisatie Sarnam Nari (Sari) zal in aanmerking komen voor middelen om gezondheidsvoorlichting te verzorgen aan vrouwen van de verschillende buurten. De onderafdeling van VVN in Nickerie zal schoolmateriaal schenken aan ongeveer 230 sociaal zwakkere schoolkinderen uit geheel Nickerie, inclusief Wageningen.

De stichting die ruim twee jaar bestaat, heeft als doelstelling projecten uit te voeren om de neerwaartse spiraal te helpen ombuigen naar een situatie van groei en ontwikkeling in het district. De stichting wil vooral problemen en knelpunten onder de lage inkomensgroepen en de meest kwetsbare groepen (ouderen, kinderen, gehandicapten en alleenstaande moeders )verhelpen.

In de afgelopen jaren beeft de stichting enkele projecten met succes uitgevoerd in Nickerie. Door de stichting is er een bijdrage van 50,- SRD per maand verstrekt aan studenten van de Mulo en de middelbare school. Er is gezorgd voor de financiering van het huiswerkbegeleidingsproject voor de kinderen van het kindertehuis Gayetrie en er veder is een kopieerapparaat geschonken aan de VHK-scholengemeenschap.

De komst van voorzitter Ramlal naar Nickerie is ook bedoeld om een nieuwe voorziening voor kinderen met een verstandelijke handicap te bekijken. Als directeur van de Stichting MEE uit Den Haag is de heer Ramlal nauw betrokken bij de realisatie van dit project.

Door de stichting VVN in Nickerie zijn ook mogelijkheden onderzocht voor het opzetten van een voorziening voor seniore burgers. Het zal een project worden dat VVN in nauwe samenwerking met de Stichting Welzijn instituut Nickerie (WiN) wil gaan uitvoeren. De besprekingen over het perceel waar dit gebouw moet komen zijn in een afrondende fase.

Om al deze projecten te kunnen financieren is veel geld nodig. Dat geld krijgt de stichting door vele Nickerianen die in Nederland wonen. Op zondag 3 oktober zal VVN uit  Nederland wederom een fundraising manifestatie organiseren waaraan vele prominente politici en artiesten zullen meedoen in Den Haag. Deze spektakel zal live via een plaatselijke medium uitgezonden worden in het district Nickerie.

Bron:
dWT/N.Net , 28-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics