Nickerie, woensdag 01 september 2004  


Jeugdparlementariërs verbaasd over uitlatingen BVSS-voorzitter Olivieira

 

Nickerie - De drie pas gekozen jeugdparlementariërs van Nickerie hebben verbaasd gereageerd op uitlatingen van BVSS-voorzitter Percy Olivieira tegenover de pers. Olivieira beweerde dat de jeugdparlementariërs nergens te bekennen waren tijdens de BVSS Avond Twee-daagse, die afgelopen week zijn gehouden in Nickerie.


De jeugdparlementariërs waren diep teleurgesteld in de uitlatingen van de heer Olivieira, temeer omdat ze nooit een officiële uitnodiging hebben ontvangen van de organisatie. De heer Olivieira zou volgens de drie parlementariërs zich beter had moeten oriënteren over de feiten alvorens zich te laten verleiden tot goedkope praatjes in de media.

Voor Mitesh Bhaggoe, Rafaella Slamet en Kajal Tahdil was het des te pijnlijker om tegen deze verwijten aan te lopen, omdat zij zulke evenementen juist als een gelegenheid bij uitstek zien om de jeugd op de benen te brengen. De parlementariërs waren op beide dagen aanwezig bij diverse evenementen. Op de tweede dag waren ze ook aanwezig bij de start en hebben de aanwezigen ook toegesproken.

 

De drie jeugdvertegenwoordigers van Nickerie spraken ook berichten tegen dat zij na de verkiezingen zich zouden 'schuilhouden' en niets meer van zich hebben laten horen.  Volgens Mitesh Bhaggoe zijn zij juist in gesprek getreden met diverse organisaties om te bekijken hoe zij samen meer jeugdactiviteiten zouden kunnen ontplooien. Verder hebben zij een motivatiegesprek gehad met DNA-lid Carmelita Ferreira. Samen met haar zijn zij bezig om te kijken naar mogelijkheden om zwakkere scholieren schoolpakketten aan te bieden. Het gaat hier om scholieren op GLO-, VOJ- en VOS-niveau, waarbij sommigen het bijzonder moeilijk hebben om schoolmaterialen aan te schaffen. Niet alleen de gekozenen, maar ook andere kandidaten die hebben meegedaan aan de jeugdparlementsverkiezingen, zijn nauw betrokken bij het lokaliseren van de noden bij de jeugd.

 

Wat betreft de formaliteiten rond het jeugdparlement, zijn zij in afwachting van de officiële installatie in Paramaribo. De aanvaardingsbrieven zijn inmiddels getekend.

 

De jeugdparlementariërs spraken de goede hoop uit dat zij op volle medewerking kunnen rekenen  van de Nickeriaanse gemeenschap en hopen niet dat zij geassocieerd zullen worden met de 'oude politiek'.

 

Bron:
DBS/N.Net  - 01-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics