Nickerie, dinsdag 21 september 2004  


DC Ramadhin verder met Janta-partij

 

Nickerie / Paramaribo - Op een persconferentie, gisteren gehouden in Hotel Krasnapolsky, heeft  DC Ramadhin nader uitleg gegeven omtrent de gang van zaken rond zijn vertrek als districtscommissaris. Ook gaf hij te kennen om verder te gaan met de politiek, maar dan met de Janta-partij.

 

Er is veel ophef ontstaan na het aangekondigde vertrek van DC Ramadhin als commissaris van Nickerie. Ondanks het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zou hij langer als commissaris aanblijven om de algemene parlementsverkiezingen, die in mei volgend jaar gehouden zullen worden,  in goede banen te leiden.

 

Ramadhin zou conform de personeelswet een brief hebben geschreven naar de minister van Regionale Ontwikkeling (RO) met het verzoek eerder dan zijn pensioengerechtigde leeftijd met verlof te willen gaan, wat nu feitelijk ook is gebeurd. Volgens de heer Ramadhin zou de VHP-voorzitter Ram Sardjoe, die ook voorzitter is van het parlement, hem echter hebben afgeraden om de brief te versturen omdat hem werd voorgehouden dat hij nog nodig was als districtscommissaris voor het voorbereiden van de verkiezingen. Ramadhin zou zich dan wel politiek neutraal moeten opstellen.

 

Naarmate de tijd van zijn pensionering naderde,  voelde de heer Ramadhin een steeds grotere wig ontstaan tussen hem en de VHP-top.  De steun waarop hij rekende van de VHP-top, kwam er niet. Hierdoor restte hem slechts de weg om de wettelijke formaliteiten te volgen. Dit heeft de heer Ramadhin niet in dank afgenomen, temeer omdat hem persoonlijk voorgehouden zijn door de heer Sardjoe, dat hij ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd mocht aanblijven vanwege de verkiezingsvoorbereidingen.

De heer Ramadhin zou zich vooral gestoord hebben aan de dubbelzinnige houding van de heer Sardjoe in deze kwestie.

 

De heer Ramadhin heeft in de afgelopen maanden diverse malen met zowel de heer Sardjoe als vice president Adjodhia gesproken en telkens voelde hij dat er om deze kwestie heen werd gedraaid en dat het niet tot concretisering kwam.  De heer Sardjoe liet hem weten dat hij geen precedenten wilde scheppen.  De vice president zou Ramadhin hebben laten doorschemeren dat vanwege de slechte verstandhouding met de minister van RO, Romeo van Russel, verdere samenwerking met hem niet meer mogelijk was. Volgens Ramadhin heeft hij zelf nooit aangedrongen voor verlenging van zijn functie als commissaris.

 

Afgelopen week hakte de heer Ramadhin de knoop door en met verrekening van zijn resterende verlofdagen 

vertrok hij meteen naar zijn  familie in Paramaribo. In het weekend zou de VHP-top tevergeefs getracht hebben hem te benaderen via de parlementariėrs Matai en Randjietsingh. De heer Sardjoe zou hem ook hebben benaderd om nog aan te blijven, echter zonder resultaat.

 

De heer Ramadhin is vooral teleurgesteld om het feit dat ondanks zijn loyaliteit tegenover het regeringsbeleid hij op zo'n moment vernederd voelt door zijn eigen partijgenoten.

 

Met de Janta-partij (janta = volk), die hij mede opgericht heeft in 1990, wil Ramadhin in de eerste instantie zich vooral richten op de districten Nickerie en Coronie. Hij liet zich niet uit of deze partij zal meedoen aan de komende verkiezingen, maar de partij zal zeker een stemadviserend rol spelen.  Verder liet hij weten dat hij de komende weken en maanden de koers van deze partij verder zal uitstippelen.

 

Bron:
N.Net , 08-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics