Nickerie, donderdag 09 september 2004  


VHP-voorzitter Sardjoe:

‘Ramadhin handelt op basis van emoties’

door Filia Enser

PARAMARIBO VHP-voorzitter Ram Sardjoe vindt dat districtscommissaris Hardeo Ramadhin nu spreekt op basis van emoties en teleurstelling. Ramadhin vindt dat Sardjoe en vice- president Jules Ajodhia met een ‘dubbele tong praten’.

Sardjoe zegt de indruk te hebben dat het niet verlengen van het contract van de districtscommissaris (dc), ertoe heeft geleid dat Ramadhin uitspraken doet die niet gepast zijn. Hij verklaarde tegenover journalisten dat hij ook niet weet of de houding van Ramadhin deels te maken heeft met het derven van inkomsten als hij districtscommissaris af is. Het niet verlengen van het contract is formeel een aangelegenheid van de regering. De VHP-voorman geeft toe dat hij in de positie verkeert een voordacht te doen voor verlenging, maar dat de policy van de partij is om jongeren met potentie in de gelegenheid te stellen topfuncties te bekleden. Verder verklaarde hij dat hij als VHP-voorzitter niet de intentie had dat Ramadhin de verkiezingen zou leiden als districtscommissaris, maar dat hij meer een ondersteunende rol zou moeten vervullen. Ondanks het voorgevallene hoopt de VHP-voorzitter dat Ramadhin de principes van de partij zal ondersteunen. De VHP heeft een nieuwe kandidaat op het oog voor het bekleden van de functie, maar daarover wilde hij niets kwijt, omdat het besluit op regeringsniveau zal worden genomen.

Tijdens een gisteren gehouden persconferentie zei Ramadhin dat hij per direct de Janta Partij Suriname zal activeren. De partij zal in de districten Nickerie en Coronie duidelijk zichtbaar zijn. Sardjoe om een reactie gevraagd, zegt dat Ramadhin net als iedere burger het recht heeft om een partij nieuw leven in te blazen. Hij hoopt wel dat de burgervader over zijn teleurstelling heen komt. De dc is niet de enige persoon die een topfunctie bekleedt en ook nog 60 jaar wordt. In het geval van Ramadhin is er volgens Sardjoe wel direct vervanging mogelijk.

Sardjoe zegt verder dat de dc door de VHP is voorgedragen voor het bekleden van de functie en dat de regering het goed heeft bevonden hem in Nickerie te werk te stellen. Daar heeft hij zich verdienstelijk gemaakt door radioprogramma’s te verzorgen, waarbij hij ondersteuning heeft gegeven aan de principes en doelstellingen van de partij. Gedurende zijn periode als burgervader heeft Ramadhin zich ook beijverd ondersteuning te geven aan de partij en de rest van de Nieuw Front-combinatie. "Vaak moest hij zelf in toom worden gehouden, omdat hij zich als burgervader onafhankelijk moest opstellen en niet moest spreken op wijkvergaderingen van de partij", zegt de VHP-voorzitter.

 

Bron:
, 09-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics