Nickerie, dinsdag 28 september 2004  


CBN werkt naar uniforme competitieregels

NIEUW-NICKERIE — De Cricketbond Nickerie (CBN) wil bij de start van zijn nieuwe competitiejaar werken met uniforme regels, die gehanteerd worden door de Surinaamse Cricketbond (SCB). Deze beslissing betekent dat wedstrijden in Paramaribo en in Nickerie onder dezelfde regels gespeeld zullen worden.

De CBN heeft in de afgelopen jaren met eigen reglementen gewerkt, maar deze oude regels hebben vaker voor problemen gezorgd onder de Nickeriaanse cricketverenigingen. Volgens bondsvoorzitter Niermalkoemar Badloe hebben de verenigingen intussen de nieuwe competitie- en huishoudelijke reglementen ontvangen om ze te bestuderen. Vanavond kunnen ze hun meningen daarover geven.

De spelerlijsten die ook volgens de International Cricket Council-regels zijn opgesteld, zijn inmiddels afgegeven aan de verenigingen en moeten snel ingeleverd worden zodat de bond zich kan voorbereiden op de start van de competitie. De Guyanese spelers die langer in de competitie spelen, zullen geen problemen hebben bij de inschrijving, maar de nieuwe spelers uit het buurland moeten wel bepaalde documenten overleggen om ingeschreven te kunnen worden.

Er heeft zich één nieuwe vereniging, United Cricket Club, aangemeld. Badloe verwacht dat acht verenigingen zullen meedoen aan de nieuwe competitie. Of kampioen Amar Shaktie zich voor de vierde achtereenvolgende keer zal inschrijven in de CBN-competitie, is nog niet duidelijk.

De bond zal ook een juniorencompetitie afdraaien, waaraan vier verenigingen zullen meedoen. Ook in deze competitie is er een wijziging. Was het zo dat in het afgelopen seizoen de juniorenteams met drie oudere spelers van de senioren mochten meedoen, dit jaar zal dat niet mogelijk zijn. Alleen spelers onder de achttien jaar zullen mogen deelnemen.

Op de meeting van vandaag zal ook gesproken worden over de komende bestuursverkiezingen. Het bestuur stelt zich herkiesbaar.

 

Bron:
, 28-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics