Nickerie, dinsdag 05 oktober 2004  


Brandweer in Nickerie moet op hoger niveau

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE— Ewald Kartowikromo, per 1 oktober 2004 de nieuwe Gewestelijke Brandweer Commandant in het district Nickerie, wil het niveau van de Brandweer in de komende periode op een hoger niveau brengen. "Ik wil niet zeggen dat het peil van de Brandweer in Nickerie laag is, maar om ons doel te bereiken zal er gewerkt worden aan de organisatie, het management, de instructie en andere zaken de brandweer rakende," zegt Kartowikromo.

dWT foto/Beta Debidien :Foto onderschrift: De nieuwe Gewestelijke Brandweer Commandant Ewald Kartowikromo oriënteerde zich vrijdag bij de afsluiting van de ‘droge tijd campagne’ in Nickerie.De commandant merkte op dat de kazerne in Nickerie heel wat verouderd materieel heeft dat aan vervanging toe is. Nickerie beschikt op dit moment over één blusvoertuig wat niet genoeg is om het werk te kunnen doen, gezien de grootte van het district. "Als het voertuig door technische storingen niet ingezet kan worden, dan zal het een groot probleem zijn wanneer er zich calamiteiten voordoen in het district."

Het enige blusvoertuig, de BW32, waar Nickerie over beschikt, is compacter en uitgerust met veel meer gereedschappen aan boord. Omdat bekend is dat de wegen in het district wat smaller zijn, heeft de leiding van de brandweer in Paramaribo besloten het voertuig aan te passen. Naar mededeling van Hoofdbrandwacht Glenn Cooman, belast met de voorlichting van de Brandweer in Suriname, heeft Nickerie één van de beste blusvoertuigen van het Korps Brandweer Suriname. Dat wil zeggen dat de brandweer in Nickerie goed uitgerust is om een aantal calamiteiten het hoofd te kunnen bieden zegt de voorlichtingsman.

Met de benoeming van Kartowikromo heeft de leiding van de brandweer in Paramaribo er vertrouwen in dat de brandveiligheid in het district zal worden geoptimaliseerd. De overdracht heeft reeds plaatsgevonden op de kazerne te Nieuw Nickerie. Kartowikromo heeft de leiding over genomen van Hoofdbrandmeester Henk Breeveld, die zes jaren het korps gediend heeft als Gewestelijke Brandweer Commandant.

 

Bron:
, 10-05-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics