Nickerie, vrijdag 05 november 2004  


Jeugdparlementariërs verzamelen 1711 flessen drinkwater in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE— De onlangs gekozen jeugdparlementariërs van Nickerie hebben in de afgelopen dagen 1.711 flessen drinkwater verzameld via de verschillende scholen in het district. Het project behelsde het bij elkaar krijgen van drinkwater in flessen ten behoeve van de slachtoffers van de orkaan op Grenada en Haïti in het Caribisch Gebied."We hebben deze inzamelingsactie in twee weken tijd uitgevoerd en het is ons aardig gelukt", zegt jeugdparlementariër Kajal Tahdil. Bij deze inzamelingsactie zijn de scholen van het dorp Wageningen niet betrokken. Volgens haar zijn er reeds plannen om in de komende periode andere activiteiten te ontplooien voor de jeugd van Wageningen. Ze geeft aan dat dit waterproject reeds vorige week donderdag is afgerond. Het water is inmiddels overgedragen aan de militairen in het district, die voor het verdere transport naar Paramaribo zullen zorgdragen. De jeugdparlementariërs zeggen een ieder die meegewerkt heeft om dit project te doen slagen in Nickerie, zeer dankbaar te zijn.

Foto-onderschrift:Jeugdparlementariër Kajal Tahdil overhandigt symbolisch enkele flessen water aan een van de militairen in het district Nickerie die voor het verdere transport van het water zullen zorgdragen.-.Volgens Tahdil liggen heel wat plannen klaar om uitgevoerd te worden, maar ze zegt dat gewacht wordt op hun beëdiging. Eén van de grote plannen is om in samenwerking met het stichtingsbestuur van het Cultureel Centrum Nickerie (CCN) actie te ondernemen om de bibliotheek van dit centrum beter te laten functioneren, zodat meer kinderen de bibliotheek kunnen bezoeken. Tahdil zegt dat er meer dan tweeduizend boeken in de bibliotheek van CCN liggen die tegenwoordig heel weinig geleend worden door de jeugd van Nickerie. De bibliotheek heeft in het verleden heel veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap van Nickerie en dat moet voortgezet worden, zegt Tahdil.

Voorzitter Antoine Elias van het stichtingsbestuur van CCN verwelkomt alle manieren van samenwerking met de Nickeriaanse gemeenschap en vooral die van de jeugdparlementariërs. Volgens hem kan de bibliotheek inderdaad veel beter gaan draaien indien enkele vrijwilligers zich aanmelden om hun hulp te bieden. De voorzitter hoopt dat de jeugdparlementariërs van Nickerie spoedig in contact zullen treden met het stichtingsbestuur, om daarna samen te kunnen werken voor de jeugd van het district.

 

Bron:
, 03-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics