Nickerie, dinsdag 09 november 2004  


Nickerie heeft eerste avond Muloschool

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Na een voorbereiding van enkele maanden is gisteren de eerste avondopleiding MULO in het district Nickerie van start gegaan. Deze opleiding zal de Nickerianen in de gelegenheid stellen ook in de avonduren verder te studeren. In de eerste instantie is gestart met één klas voor elk leerjaar. In gesprek met dWT zegt parlementariër Carmelita Ferreira (NF/NPS) dit project gerealiseerd te hebben samen met inspecteur Dayaram Chatterpal van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV), afdeling Nickerie. Nadat burgers meerdere malen een beroep deden op Ferreira, heeft zij zich volledig ingezet om te bewerkstelligen dat de avond MULO school gisteren kon beginnen.

Foto:Opleidingscoördinatrice L.Pelswijk houdt een korte toespraak bij de start van de avondopleiding MULO in Nickerie.-.Ferreira merkte op dat mensen vaak stuitten op problemen bij het solliciteren. Om aan een baan te komen wordt in de meeste gevallen naar een MULO-diploma gevraagd. Nu dat de avond MULO-opleiding gekomen is, denkt Ferreira dat de mensen in de gelegenheid zullen zijn om middels hun optimale inzet aan een diploma te komen. Reeds in de maand april 2004 vroeg ze in een brief aandacht van minister Walter Sandriman van het MINOV voor een avond MULO in Nickerie. Er is toen een nota opgesteld, wat resulteerde in een registratie van 172 belangstellenden. In de afgelopen periode zijn enkele leerkrachten benaderd om de lessen te verzorgen.

Bij de officiële opening van de avondopleiding was een delegatie van de afdeling Inspectie uit Paramaribo afgereisd naar Nickerie. R. Ramdien hoofdinspecteur op VOJ- niveau, zei dat de leerkrachten zich bevinden in de startblokken van een nieuw gebeuren in het district. Hij wees ze op hun verantwoordelijkheid bij de implementatie van dit project. Het ligt in de bedoeling dat de inspectie geregeld controle zal uitoefenen op het geheel en waar nodig de leerkrachten bijstaan. Op de eerste schooldag hebben 150 studenten zich aangemeld. Onderwijsinspecteur Chatterpal verwacht de komende dagen meer inschrijvingen.

Ferreira heeft eerder ook bewerkstelligd dat vorig jaar een AMTO-opleiding van start kon gaan in het district. Het initiatief werd toen ook door haar genomen nadat de behoefte voor die opleiding was gebleken. De scholieren zullen technisch opgeleid worden om straks ingezet te kunnen worden bij de activiteiten van enkele grote bedrijven in het westen van het land. De parlementariër denkt dat binnenkort de werkloosheid in Nickerie sterk zal afnemen.

 

Bron:
, 09-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics