Nickerie, maandag 15 november 2004  


Schoolzwemmen van start in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Het Algemeen Zwembad Nickerie is dinsdag met toestemming van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) afdeling Sport- en Jeugdzaken, van start gegaan met het project schoolzwemmen in Nickerie. Aan dit project mogen kinderen van alle lagere scholen van het district meedoen, zegt Walter Lackin, beheerder van het sportcomplex in de Mr. J. van Pettenpolder.

dWT foto / Beta Debidien:Zweminstructeur Ricardo Tolud geeft de leerlingen van de Sint Claraschool aanwijzingen.-.De Sint Claraschool heeft zich als eerste aangemeld met twee vierde klassen. Intussen hebben enkele scholen al contacten gelegd waarbij informatie is verstrekt. Lackin verwacht dat in de komende dagen meer scholen zich zullen aanmelden. Om de scholen te laten participeren, heeft de afdeling Sport- en Jeugdzaken voor vervoer naar en van het zwembad gezorgd, maar het ligt in de bedoeling dat deze kosten samen met de ouders van de kinderen en de scholen gedragen zullen worden.

Volgens Lackin is het schoolzwemmen uniek in Nickerie en is hij blij dat dit project van start is gegaan. "Het is goed voor de ontwikkeling van de jongeren en van het district en vooral voor wat de gezondheid betreft van de plaatselijke gemeenschap. Deze nieuwe ontwikkeling betekent wat zekerheid voor het zwembad en vormt tevens ook een inkomstenbron."

Wat het project bedrijfszwemmen betreft, is dat nog niet wat het wezen moet, zegt Lackin. Momenteel zijn er slechts vier bedrijven die gebruik maken van het zwembad, waaronder één van de bedrijven niet contant betaalt, maar wederdiensten verleent. Er zal hard gewerkt moeten worden zodat ook dit project straks een succes genoemd mag worden. Lackin doet een beroep op het bedrijfsleven om optimaal gebruik te maken van het Algemeen Zwembad Nickerie.

 

Bron:
, 13-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics