Nickerie, dinsdag 23 november 2004  


Verkiezing jeugdambassadeurs in december

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Mitesh Bhaggoe, de onlangs gekozen ondervoorzitter van het Jeugdparlement, heeft in het weekend samen met zijn collega-jeugdparlementariër Raffaëlla Slamet en de jeugddistrictsraadsleden de Nickeriaanse jeugd bewust proberen te maken over de Dag van Kinderrechten. Deze dag is op zaterdag 20 november gevierd. Tijdens deze actie, straatinterviews, is gebleken dat de Nickeriaanse jeugd niet of nauwelijks kennis draagt van het bestaan van kinderrechten. Behalve rechten hebben de kinderen ook plichten.

Kopfoto van jeugdparlementariër Mitesh Bhaggoe.-.Volgens de jeugdparlementariërs zal er veel werk verzet moeten worden om de jongeren van het district bewust te laten worden van heel wat zaken.

Aan de jongeren is ook meegedeeld dat er vóór 2 januari 2005 een vrouwelijke en een mannelijke ambassadeur gekozen moeten zijn. De verkiezing zal waarschijnlijk ergens in december plaatsvinden. In dit kader zal er op 18 december een jeugdcongres gehouden worden in Paramaribo, waaraan jongeren van alle districten zullen meedoen.

Minister Michael Jong Tjien Fa van Handel en Industrie (HI) die in het afgelopen weekeind OOK in het district vertoefde, benadrukte tegenover de jeugdparlementariërs dat het van belang is dat kinderen die deel uitmaken van de gemeenschap, weten wat hun rechten en plichten zijn.

 

 

Bron:
, 23-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics