Nickerie, donderdag 02 december 2004  


In verband met Kinderdag:

Stichting Dierentuin Nickerie organiseert activiteiten

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Stichting Dierentuin Nickerie (SDN) organiseert in verband met kinderdag op zondag 5 december heel wat activiteiten voor jong en oud in de dierentuin te Waterloo. "Het is de eerste keer dat de SDN wat gaat organiseren voor de gemeenschap van Nickerie", zegt Edmund Leung Lo Hing, één de actieve bestuursleden van de stichting. De kleintjes zullen op deze dag zeker aan hun trekken komen. Er zijn heel wat spelletjes op het programma voor de kinderen die tevens verblijd zullen worden met de komst van Sinterklaas.

Foto: De dierentuin te plantage Waterloo in het district Nickerie.De Stichting Dierentuin Nickerie is op 18 juni van dit jaar op initiatief van voorzitter Frans Fung Fen Cheung gestart met haar activiteiten te plantage Waterloo in Nickerie. De officiële opening werd verricht door de toenmalige districtscommissaris Hardeo Ramadhin. Daarvóór heeft de voorzitter de dieren drie jaren lang thuis gehouden ergens op het Nationaal Project. Momenteel beschikt de dierentuin over heel wat dieren waaronder tijgers, apen, otters en verschillende vogel- en andere diersoorten. De dierentuin is tegenwoordig één van de best bezochte plaatsen in het district. Het bestuur van de stichting biedt daarnaast ook mogelijkheden aan studenten om hun scripties te maken over bepaalde dier- of vogelsoorten. De dierentuin wordt ook veel bezocht door scholen zowel van buiten als van Nickerie, zegt Leung Lo Hing.

Leung Lo Hing is van mening dat de dierentuin voor de gemeenschap van Nickerie is en in stand gehouden moet worden. Het bestuur heeft meerdere malen brieven geschreven naar verschillende bedrijven en overheidsinstanties voor ondersteuning, maar tot op heden zijn er geen reacties ontvangen. Ondanks de zeer moeilijke financiële situatie van de dierentuin leeft bij de initiatiefnemer het idee om de dierentuin in de komende periode uit te breiden. De uitbreiding zal ook meer afhangen van het aantal bezoekers.

 

Bron:
, 02-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics