Nickerie, dinsdag 07 december 2004

Zwaluw dwingt gelijkspel af van Robinhood

NIEUW-NICKERIE — Zwaluw heeft zondag in de eersteklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB) een gelijkspel afgedwongen van Robinhood. Het werd 2-2, nadat Robinhood de rust inging met een 2-1 voorsprong.

Johan Gooding van Robinhood breekt goed door en scoort langs de uitgelopen Zwaluw-doelman Brian Rollings.-.Zwaluw nam al na tien minuten de leiding door een doelpunt van Henk Godliep. Hij scoorde uit de rebound, nadat Robinhood-doelman Sergio Tjin A Ton een penalty van Brian Rollings onvoldoende stopte. Robinhood bleef domineren waarbij ook enkele doelrijpe kansen gecreëerd werden. Edmund Dipowirono faalde twee keer, maar had in de dertigste minuut succes bij zijn derde kans. De ex-Zwaluw-speler maakte gebruik van een blunder in de verdediging van Zwaluw en trok de stand in evenwicht, 1-1. Robinhood kwam kort voor rust op 2-1 toen Johan Gooding de buitenspelval van Zwaluw omzeilde en de bal achter doelman Rollings plaatste. De verdediging van Zwaluw was blijven staan in de veronderstelling dat er voor buitenspel gefloten zou worden. De leiding van Zwaluw was het niet eens met dit doelpunt en protesteerde fel. Scheidsrechter Eurl Moor was echter niet op andere gedachten te brengen. In de tweede helft heeft Zwaluw alles in het werk gesteld om tenminste gelijk te spelen. Hun hard werken werd in de 73ste minuut beloond toen Godliep uit een afstandsschot verenigingen op 2-2 bracht. Ondanks zijn eerste verliespunten blijft Robinhood aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden. Zwaluw is tweede met elf punten uit vijf wedstrijden, PSV derde met tien uit vier en Zeedijk vierde met tien uit vijf. De Ster en Santos hebben elk zeven punten.

Overige uitslagen: De Ster - Zeedijk 2-0 (0-0). Goals: Lorenzo Groenfelt en Derrel King. Raymond Ronosetiko (Zeedijk) kreeg de rode kaart; tweedeklasse: Jai Kisan - Tornado 2-2 (1-1). Goals: Kenneth Pawiroredjo en Shaamkoemar Badloe (Jai Kisan), Nasroedien Sahebdien en Rashaan Nabibux (Tornado).