Nickerie, zaterdag 11 december 2004  


United Cricket Club niet opgewassen tegen Flamingo

 

door Richenel Small

 

Newcomer United Cricket Club (UCC) heeft in de cricketcompetitie van Nickerie een smadeloze nederlaag geleden tegen Flamingo. Flamingo heeft zich hierdoor gehandhaafd in de race voor de kampioenschap, terwijl voor UCC de kansen voor dit seizoen definitief zijn verkeken.

 

Foto : Een spelmoment in de wedstrijd tussen United Cricket Club en Famingo. Laatstgenoemde ploeg won deze wedstrijd.Flamingo won de toss en ging eerst aan bat. Vanwege goed veldwerk van UCC kwam Flamingo niet verder dan 118 runs in de 40 overs. Voor UCC leek het een goede uitgangspositie om de wedstrijd te winnen. UCC ging aan bat en deed het zeer teleurstellend. Reeds bij de tweede deliver viel de eerste wickets. Toen het scorebord 8 runs aanwees, was de tweede wicket ook al gevallen. De club kwam uiteindelijk slechts tot 57 runs, all out en verloor beschamend. Vermeldenswaard is dat de speler H. Oemraw van Flamingo, die op een bepaald moment aan bat was, vanwege onoplettendheid de bal tegen de arm kreeg en geblesseerd het speelveld moest verlaten. Hij werd medisch behandeld in het ziekenhuiswaar er een röntgenfoto werd gemaakt die uitwees dat er in ieder geval geen breuk was. Hij mocht later terug om verder deel te nemen aan de wedstrijd. Bij het betreden van het speelveld kreeg hij van de spelers van beide clubs alsmede van het publiek een applaus, dat gezien moet worden als ondersteuning. Met deze winstpartij voor Flamingo zit de ploeg nog volop in de race voor het kampioenschap van Nickerie, terwijl het doek voor UCC, die bezig is met haar eerste seizoen, reeds is gevallen. Zondag a.s. wordt de kompetitie voortgezet met de wedstrijd Jinah Boys – Rabindernath Cricket Club (RCC).

 

Zaterdag 11 december wordt ook een aanvang gemaakt met de jeugdcompetitie van de Cricket Bond Nickerie. Voor deze kompetitie zijn vier clubs ingeschreven, te weten Corantijn Boys, Sahara, Flamingo en Gandhi. De openingswedstrijd zal gaan tussen Corantijn Boys en Flamingo. Voor deze gelegenheid zal de voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, Raj Narain, in het rijstdistrict aanwezig zijn.

Bron:
Times of Suriname , 11-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics