Nickerie, woensdag 15 december 2004  


Nieuwe chartermaatschappij op route Nederland-Suriname vanaf Mei 2005

door Akhiel Mahabier

 

Nickerie / Nederland  - Terwijl de Surinaamse en de Nederlandse overheden zich beraden over het toelaten van nieuwe vliegmaatschappijen op de route Paramaribo-Amsterdam, heeft in alle stilte een nieuwe chartermaatschappij zich aangediend voor passagiersvervoer tussen Suriname en Nederland en wel onder de naam Fly South. Het gaat hier om een route via Düsseldorf (Duitsland). De redactie van Nickerie.Net sprak met de woordvoerder van deze nieuwe chartermaatschappij.

 

'We hebben eerst gewerkt aan de voorwaarden, die gesteld zijn door de betreffende autoriteiten om aan zo'n charterlijn te mogen beginnen alvorens naar buiten te treden', aldus de heer Robert Heerenveen van Fly South. 'We zijn ervan bewust, dat de afgelopen maanden diverse aankondigingen zijn geweest van verschillend maatschappijen zonder dat er een vliegtuig opsteeg. Dit heeft geleid tot een wantrouwig beeld onder de reizigers ten opzichte van de mogelijk nieuwe operators en daarom willen wij de reizigers eerst wat laten zien om hun vertrouwen te herwinnen', aldus Heerenveen.

De afspraken met de Duitse vliegmaatschappij LTU liggen al vast en op 22 november jl. is bij de Surinaamse luchtvaartautoriteiten een aanvraag ingediend om op Paramaribo te mogen vliegen vanuit Düsseldorf. Omdat Fly South aan alle voorwaarden voldoet, ziet Heerenveen geen reden voor onnodige vertraging bij het verlenen van toestemming vanuit de Surinaamse kant.

Fly South staat geregistreerd in Engeland onder de naam Fly South Ltd. en opereert vanwege kostenaspecten zoveel mogelijk via internet. In Suriname komt wel een kantoor.

De tarieven die Fly South hanteert, zijn vergelijkbaar met de stunttarieven voor vluchten  van Amsterdam naar de Nederlandse Antillen. De eerste vlucht is gepland op 3 mei 2005.  De introductie tarief voor een ticket is dan gesteld op Euro 399,- + Euro 67 tax en brandstoftoeslag. Hieronder een tarievenoverzicht:

 

Tarief/Seizoen Mei en October Juni en September Juli en Augustus
Economy promo 399 499 549
  499 599 699
  599 649 799
Economy normal 699 729 849
  799 799 899
First class 1300 1400 1500
Bovengenoemde prijzen zijn voor een retourvlucht  exclusief luchthavenbelasting (57€) brandstoftoeslag (10€) en eventuele boekingskosten. Bron: Fly South

De tickets kunnen geboekt worden via de website van Fly South en dienen binnen 7 dagen betaald te worden. Volgens de heer Heerenveen hoeft de reiziger zich absoluut geen zorgen te maken over het geld, omdat bij welke calamiteit dan ook kan de reiziger 100% teruggave rekenen. De ticketverkoop is inmiddels al begonnen. In Engeland is deze maatschappij aangesloten bij Engelse reizigersorganisatie, vergelijkbaar met de Nederlandse SGR en binnenkort volgt ook aansluiting bij de IATA.

Fly South zal nauw gaan samenwerken met Relax-reizen en zal ook speciaal aandacht geven aan ouderen die de wintermaanden in de tropen willen doorbrengen. Passagiers kunnen rekenen op gratis shuttlevervoer ( met ontbijt) vanuit Amsterdam Schiphol, Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn en Arnhem  - van en naar Düsseldorf. Afhankelijk van de woonplaats in Nederland ligt de luchthaven van Düsseldorf tussen 30 min (grensplaats Venlo) en 2 uur (Amsterdam) rijden vanuit Nederland.

 

Bron:
Nickerie.Net , 15-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics