Nickerie, dinsdag 21 december 2004  


Jeugdcongres in Nickerie geslaagd

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — In Nickerie is zaterdag een succesvol mini jeugdcongres gehouden als voorloper op het Nationaal Jeugdcongres, dat op 15 januari 2005 in Paramaribo wordt gehouden. Jongeren uit Coronie en Saramacca hebben het minicongres ook bijgewoond.

Foto: Districtscoördinator Guilliano Snip en enkele jeugdparlementariërs maakten deel uit van het jeugdcongres, dat gehouden werd in het district Nickerie.Het andere doel van het jeugdcongres was om middels discussies te komen tot een paper waarin vier belangrijke beleidsprioriteiten staan, zegt jeugdparlementariër Mitesh Bhaggoe. De belangrijke beleidsprioriteiten die aan de orde zijn geweest, zijn volgens hem ‘onderwijs en ontwikkeling’, ingeleid door Dayaram Chatterpal, ‘sociaal welzijn en maatschappelijke zaken’ behandeld door drs. Ravien Changoer, directeur van het Dr. Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie. Veder ging Marlon Menso in op het onderdeel ‘sport en recreatie’ en Etienne Lieveld gaf uitleg over ‘voorlichting’.

In dit document zal worden aangegeven wat de verschillende knelpunten zijn.. Ook zullen eventuele oplossingsmodellen voor de problemen worden aangedragen. De vier beleidsprioriteiten werden vooraf ingeleid door daarvoor uitgenodigde inleiders, waarna de discussiegroepen aan het werk gingen. Bhaggoe vindt het een prestatie dat met het minicongres zoveel jongeren bij elkaar zijn gekomen. Voor hem was het een uitdaging om een congres voor te zitten in samenwerking met de jeugdparlementariërs uit de andere districten.

In haar toespraak wees jeugdambassadeur Valerie Lalji de jongeren op hun verantwoordelijkheid binnen de samenleving waarin ze leven en vroeg om steeds hun best te doen voor het realiseren van het goede doel. Voor districtscommissaris Hein Ramnewash was het een bijzondere eer om op deze manier jongeren van drie districten toe te spreken. Volgens hem beaamt de Surinaamse regering dat de jeugd betrokken moet worden bij het bepalen van het beleid. Hij wees de jongeren op om steeds het goede voorbeeld te zijn voor de anderen die opkomen. Richenel Trustfull, directeur van de afdeling Jeugdzaken van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, wees de participanten er op dat alle kansen die worden geboden met beide handen moeten worden aangegrepen. Hij stimuleerde de jongeren zich steeds verder te ontwikkelen.

 

Bron:
, 21-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics