Nickerie, dinsdag 21 december 2004  


Districtssecretaris Carla Lie A Lien - Perk overleden

Vanmorgen omstreeks acht uur is de Nickeriaanse gemeenschap opgeschrikt met het bericht dat districtssecretaris mevrouw Carla Lie A Lien-Perk tot hoger leven is opgeroepen. Tante Carla, zoals zij in de volksmond bekend stond, vertoefde sedert oktober  van dit jaar in het ziekenhuis vanwege een infectie aan haar been.

Van tante Carla is bekend dat zij een ras echte en pro-actieve Nickeriaanse vrouw was die steeds zitting heeft gehad in de organisatie van verschillende grote evenementen in het district Nickerie.

Carla Lie A Lien heeft bijkans negentien jaar voor het Ministerie van Regionale Ontwikkeling gewerkt, waar ze sedert 1 januari 1991 was aangesteld als Districtssecretaris.

Heel bijzonder is het feit dat Carla de eerste vrouwelijk districtssecretaris van Suriname is geweest en dat ook heel goed heeft bewezen. Tanta Carla was voor het laatst werkzaam als kantoorhoofd op het districtscommissariaat van Nickerie.

Vermeldenswaard is dat zij de afgelopen periode ook haar krachten heeft gegeven als adviseur van verschillende organisaties in Nickerie. Zo heeft zij een heel grote bijdrage geleverd aan o.a.:Carifesta in Nickerie, viering 125 jaar Nickerie en was ook voorzitter van het hoofdstembureau voor de verkiezingen van het Jeugd Parlement. Zij was ook jaren als bibliothecaresse verbonden aan het Cultureel Centrum Nickerie.(C.C.N.).

De dood van Tante Carla heeft het personeel van het commissariaat toch geschokt, omdat haar gezondheids situatie juist aan de herstellende kant leek te zijn. Niemand had gedacht dat zij nu al afscheid zou nemen van de Nickeriaanse gemeenschap.

Burgervader Hein Ramnewash wenst de totale Nickeriaanse samenleving en in het bijzonder de familie en vrienden van tante Carla heel veel sterkte toe met dit smartelijk verlies.

Tante Carla overleed volgens verkregen informatie omstreeks 7.30 uur op de leeftijd van 52 jaar. Het district Nickerie verliest bij deze een vrouw en een voorbeeldige zus van grote betekenis.

Bijzonderheden omtrent de uitvaart van mevrouw Lie A Lien worden nader bekend gemaakt.

Nickerie.Net condoleert de familie, nabestaanden en de totale Nickeriaanse gemeenschap  met dit smartelijk verlies.

 

 

Bron: Danny Jibodh
Nickerie.Net , 21-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics