Nickerie, maandag 27 december 2004  


Boze voetbalarbiter niet meer beschikbaar

 

door Richenel Small

 

Nickerie - Voetbal-arbiter Rafiek Hoesenie, die op zondag 19 december belast was met de leiding van de wedstrijd tussen Atlantic en Zeedijk, heeft met onmiddellijke ingang besloten niet meer te fluiten voor de Nickerie Voetbal Bond (NVB). Hoesenie is tot dit besluit gekomen vanwege het feit dat hij na de voornoemde wedstrijd op een niet behoorlijke wijze zou zijn aangesproken door een collega scheidsrechter, die tevens bestuurslid is van de scheidsrechtersorganisatie van Nickerie.

De boze arbiter zegt erg veel geïncasseerd te hebben van spelers en supporters, maar dit niet verwacht te hebben van een van zijn collega’s.  Indien Hoesenie de daad bij het woord voegt zal dit een aderlating betekenen voor de Nickeriaanse voetballerij, aangezien er in Nickerie niet voldoende gekwalificeerde arbiters zijn.

Recentelijk is een van de betere arbiters vertrokken naar het buitenland en voorlopig is er geen zicht op uitbreiding van het arbiterskorps. Zowel de NVB als de arbiterorganisatie hebben recentelijk een oproep gedaan op de voetbalclubs van Nickerie en ook op de gemeenschap van het district om uit te kijken naar personen die de opleiding tot arbiter willen volgen. Vanwege de liederlijke taal die arbiters vaker moeten aanhoren, staan er geen personen in de rij om scheidsrechter te worden. Momenteel zijn er dan ook niet genoeg gegadigden om een opleiding in Nickerie op te starten. Er wordt derhalve op de achtergrond gewerkt aan een lijmpoging en gehoopt wordt dat arbiter Hoesenie tot andere gedachten gebracht kan worden.

 

Bron:
Times of Suriname , 22-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics