Nickerie, woensdag 29 december 2004  


SZN moet niet op zichzelf gaan staan

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — "Het dr. Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) moet in de komende tijden niet op zichzelf gaan staan, maar deel gaan uitmaken van de totale gezondheidszorg in Suriname". Dat zei minister Rakieb Khudabux van Volksgezondheid afgelopen vrijdag tijdens een werkbezoek aan het SZN.

Foto: Minister Rakieb Khodabux van Volksgezondheid luistert samen met anderen naar de toespraken tijdens zijn werkbezoek aan het SZN.Volgens de bewindsman wil dat zeggen dat het SZN samen met andere ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, redelijk en volwaardige gezondheidszorg aan het volk moet gaan bieden."Als ministerie zijn we tevreden, het wil niet zeggen dat we gaan rusten, maar de condities zijn aanwezig om dit ziekenhuis verder uit te bouwen," vervolgde de minister. In dat kader is in het haast afgelopen jaar het Japans project 'Mother Child Care' uitgevoerd in het SZN. Met dit project wordt beoogt de moeder en kindzorg beter aan te pakken in het district Nickerie. De bewindsman is van mening dat moeder en kindzorg een speciale plaats innemen in de totale gezondheidszorg. Hierbij mag gesteld worden dat wanneer moeders in een goede gezondheidszorg verkeren, dat ze ook gezonde kinderen zullen baren en als we gezonde kinderen hebben, hebben we straks ook een gezonde toekomst, vindt de minister.

Het project 'Institutionele versterking (automatisering en apparatuur) van het SZN' welke vanuit de startfonds van de verdragsmiddelen wordt gefinancierd is in uitvoerfase en zal grotendeels worden gerealiseerd in komend jaar. Dit betekent dat het management van het ziekenhuis verder versterkt zal worden. De minister merkte op dat in het Streek Ziekenhuis Nickerie momenteel alle basisspecialismen worden vervuld. Ook andere disciplines die tot de zorg behoren worden door het ziekenhuis aangeboden aan de plaatselijke gemeenschap. De minister is blij met de ontwikkeling die binnen het SZN plaatsvindt. Hij vindt dat het SZN één van de ster-ziekenhuizen is van Suriname.

Namens de medische staf gaf secretaris Meriam Naarendorp het resultaat dat bereikt is in 2004.Volgens haar streeft het SZN steeds naar uitbreiding van haar diensten en wil ook in 2005 kwaliteitszorg bieden aan de gemeenschap. Ook algemeen directeur dr. Ravien Changoer blikte op het jaar 2004 zeer tevreden terug. Volgens hem zijn samen met het personeel heel wat zaken gerealiseerd binnen het SZN. In het komend jaar zal op het zelfde niveau gewerkt worden om het ziekenhuis een veel hogere plaats te geven.

 

Bron:
, 29-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics