Nickerie, maandag 08 november 2004  


Rowisha Premcharan - Miss Sari 2004 Nickerie

Paramaribo - De Havo-studente Rowish Premcharan is zaterdagavond vond het Miss Sari geworden, Het contest vond plaats in Nickerie. Vijftien hindostaanse schoonheden tussen de 15 en 25 jaar streden om de titels Miss Doelari (Sympathica) en Miss Sari 2004. Dit contest dat na jaren weer in Nickerie is georganiseerd door de Sociaal Culturele Vereniging Chandni, heeft meer dan vijftienhonderd bezoekers op de been gebracht, zei Chandni's voorzitter Persad Algoe aan DBS.

Algoe zei dat de voorbereidingen voor 2005 al in de planning zijn en dat zij nog veel meer zullen doen de komende tijden. Hij gaf ook mee dat zij zeker ook de kans zullen wagen om in de toekomst een Miss Nickerie contest te organiseren. Nickerie zit vol talent en die talenten moeten zeker als eerste tot uiting komen in dat district. Echter zei Algoe ook dat de grootste hinderpaal de financiële middelen zijn die ter beschikking moeten zijn om zulks te realiseren. Chandni heeft van het Nickeriaans bedrijfsleven enorm veel steun ontvangen. Het contest was opgebouwd uit drie onderdelen t.w.: kennismaking, talentenjacht en een intelligentietest. Van de vijftien deelneemsters gingen vijf over naar de finale.Voor elk onderdeel kende de jury een waardering toe.

Bij het laatste gedeelte moesten de vijf dames in hun mooiste sari op het podium verschijnen, waarna zij elk een vraag moesten beantwoorden die zij zelf hadden getrokken uit een glazen bol. De hele show duurde bijkans zes uren en werd gehouden in hotel Ameerali. Havostudente Rowisha Premcharan werd bekroond tot Miss Sari 2004, terwijl Priya Moerahoe eindigde op de tweede plaats. Op de derde, vierde en vijfde plaats eindigden respectievelijk Kavita Dwarka, Aruna Gulraj en Reshmi Algoe. Aruna Gulraj sleepte ook de titel van Miss Doelari mee naar huis. De jury voor die avond bestond uit vijf leden. Miss Sari zei na haar bekroning aan DBS dat dit een van de hoogtepunten is in haar leven en dat zij voor participatie aan dit contest is gestimuleerd door haar moeder. Ook zal zij als Miss Sari door Chandni nauw betrokken worden bij andere activiteiten. Miss Sari kreeg een eigendomstrofee van 1.20 meter, een bromfiets en nog tal van prijzen mee naar huis, inclusief een enveloppe met SRD 1000,=. S.C.V. Chandni organiseert donderdag een spectaculaire divali-fakkeloptocht in Nickerie die een ander cachet zal hebben dan voorgaande jaren. Het wordt volgens Persad Algoe eentje met een heleboel verrassingen.

Rowisha Premcharan werd uitgeroepen tot Miss Sari 2004

Miss Doelari : Aruna Gulraj

De heer Algoe, voorzitter stichting Chandni



Organisatie: S.C.V. Chandni
Voorzitter: Persad Algoe
Commissie voorzitter: Drs.Ravien Changoer

Master of ceremonies : Ashok Algoe / Renuka Changoer

Aantal juryleden : 5

Gast zanger: Laxminarain Doebay(zie foto)

Muziek : M.G.Power Drive

Lighting/Decor : Gautam Dwarka

Aantal contestanten : 15

Finalisten : 5

1.Rowisha Premcharan (6805 pnt)
2.Priya Moerahoe (6670 pnt)
3.Kavita Dwarka (6535)
4.Aruna Gulraj (6300)
5.Reshmi Algoe (6150)

Miss Doelari : Aruna Gulraj

Geschatte aantal bezoekers : meer dan 1500
Lokatie : Poolterras Hotel Ameerali - Nickerie
 

Danny Jibodh

Bron:
DBS/Nickerie.net ,08-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics