Nickerie, vrijdag 07 januari 2005  


Buurtbewoners ondervinden last van fecaliënbedrijf

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Bewoners van Karang-Anjar en omgeving hebben gisteren hun beklag gedaan bij districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie over de enorme last en stank die zij ondervinden van het fecaliënbedrijf ‘Bron Bere’ tijdens het dumpen van fecaliën in de Nickerierivier. Volgens de bewoners komt ‘Bron Bere’ zeker twee tot drie keren per maand in de omgeving van de Larecosluis om de fecaliën te dumpen. Daarbij wordt er met niemand rekening gehouden zeggen, de boze buurtbewoners. Zij vragen een oplossing voor dit probleem.

Dc Ramnewash heeft onmiddellijk functionarissen aan het werk gezet om de situatie te gaan bekijken. De afdeling van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in het district is ook ingeschakeld om te bekijken of het hygiënisch verantwoord is om op deze wijze fecaliën te dumpen in de Nickerierivier. Antonius Winter, afdelingshoofd van het BOG in Nickerie, zegt dat het hygiënisch niet verantwoord is. Vanwege het feit dat er geen enkel andere vrije lokatie meer aanwezig is langs de Nickerierivier, heeft hij echter geadviseerd om bij de sluis te blijven dumpen, omdat er daar stromend water is waardoor de rommel niet blijft zitten of hangen maar gelijk wegstroomt. Ook parlementariër Carmelita Ferreira (NF/NPS) die zich oriënteerde op de lokatie deelt de mening van Winter. Zij vindt dat de sluis de beste plaats is om de fecaliën te dumpen. Ferreira heeft opgemerkt dat er enkele mensen zijn die hun vissersboten vastbinden bij de sluis. De parlementariër heeft inmiddels een beroep gedaan op dc Ramnewash om de eigenaren te vragen hun boten te verwijderden, omdat bij sluizen en bruggen geen boten vastgemaakt mogen worden.

Bedrijfsleider Kramatkhan Abdoel zegt dat zijn bedrijf al dertig jaar fecaliën dumpt bij de Larecosluis. De buurtbewoners hebben nooit eerder geklaagd of laten merken last te ondervinden tijdens het dumpen. Volgens hem is slechts één persoon die problemen heeft, omdat hij zijn vissersboten vastbindt bij de sluis waar de fecaliën gedumpt worden. Hij is bereid te verhuizen naar een andere lokatie, maar langs de Nickerierivier is geen enkel stuk terrein vrij vanwaar hij zijn activiteiten kan voortzetten.

 

Bron:
/N.Net ,07-01-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics